Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Πάμε σε εθνικές εκλογές; Απίθανη ατάκα Τσίπρα το πρωί της Παρασκευής – Τι αποκάλυψε… (BINTEO)

«Την Κυριακή ο λαός ψηφίζει για το πολιτικό σχέδιο που θα ακολουθήσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός. Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο ο πρωθυπουργός, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν αποδοκιμάσει τα μέτρα ο λαός, όλα είναι ανοιχτά». Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «την Κυριακή δεν ψηφίζουμε για κυβέρνηση, αλλά είναι φανερό ότι δεν είναι μια χαλαρή ψήφος» και διεμήνυσε ότι στην κάλπη «κρίνεται ένα πολιτικό σχέδιο».

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 και τους δημοσιογράφους Κώστα Λασκαράτο και Μάριον Μιχελιδάκη, ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να στηθούν πρόωρα οι εθνικές κάλπες, είπε: «Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε για κυβέρνηση αλλά είναι φανερό ότι δεν είναι μια χαλαρή ψήφος. Ο κόσμος ψηφίζει για το πολιτικό σχέδιο με το οποίο θα κυβερνηθεί ο τόπος τα επόμενα χρόνια. Στο βαθμό που ζήτησα την ψήφο της εμπιστοσύνης σε αυτά τα μέτρα, αν πάρω την εμπιστοσύνη του λαού, θα είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα μπορέσω να τα εφαρμόσω. Αν αποδοκιμαστούν, όλα είναι ανοιχτά. Αν εγκρίνουν, αυτό σημαίνει δύναμη για την επόμενη μέρα και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Με οποιοδήποτε ποσοστό ήττας του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να ακυρώσει αυτά τα μέτρα, μπαίνουμε σε μία συζήτηση που δεν μπορώ να πω πού θα καταλήξει. Μπαίνουμε σε μια περιπέτεια».

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, με αφορμή την τελευταία της Pulse για τον ΣΚΑΪ που δείχνει προβάδισμα της ΝΔ 7 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε: «Πριν μία εβδομάδα έλεγαν για 17,8%. Το 7% είναι μια προσπάθεια προσέγγισης της πραγματικότητας», ενώ αναφερόμενος στις προεκλογικές συγκεντρώσεις χλεύασε τις συγκεντρώσεις της αντιπολίτευσης «σε κλειστούς χώρους, βγάζοντας την μπέμπελη καλοκαιριάτικα».

Αναφερόμενος στο ΕΚΑΣ, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Θα καλύψουμε τις απώλειες του ΕΚΑΣ μέσα από την αύξηση της εθνικής σύνταξης», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι οι πλούσιοι πρέπει να πληρώνουν περισσότερους φόρους», τόνισε.

Για τον ΕΝΦΙΑ, είπε: «Στη ΔΕΘ για πρώτη φορά εξήγγειλα μέτρα επεκτατικά και όχι μέτρα λιτότητας και όσα εξήγγειλα τα νομοθετήσαμε και τα ψήφισαν και οι αντίπαλοί μας. Για τον ΕΝΦΙΑ έχουμε εξαγγείλει αθροιστικά μείωση 30% αλλά όχι για όλους. Θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ 50% για τις χαμηλής αξίας ιδιοκτησίες».

Αναφερόμενος στα θετικά μέτρα που εξήγγειλε και εφαρμόζει η κυβέρνηση, είπε ότι υπήρχε σχέδιο και ήταν έτοιμοι εδώ και καιρό και η έγνοια είναι την ανάκαμψη της οικονομίας να τν νιώσουν και οι πιο απλοί άνθρωποι.

«Στόχος είναι την ευημερία των αριθμών επιτέλους να τη νιώσουν και οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι στη ζωή τους δήλωσε ο πρωθυπουργός  και τόνισε ότι ο έξτρα δημοσιονομικός χώρος θα πάει για τους πολλούς και όχι για την ελίτ. Δε λειτουργούμε και δεν πορευόμαστε στη λογική της πρόσκαιρης επικοινωνίας. Τα δουλεύαμε καιρό τα μέτρα τα οποία είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας στρατηγικής», δήλωσε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας πως τα μέτρα είναι μόνιμα και όχι εφάπαξ.

Σχολιάζοντας τον χαρακτηρισμό «προεκλογικά δώρα» που του καταλογίζει η αντιπολίτευση, είπε ότι τώρα τα στοιχεία έδειξαν ότι υπάρχει χώρος. «Για το 2020, το 2021 και το 2022 φέρνουμε μέτρα ελάφρυνσης, κυρίως φορολογικής. Είναι φιλοαναπτυξιακά. Έχουμε μια καταγεγραμμένη απόδοση κατ’ έτος. Όταν παίρνει ο συνταξιούχος 400 και 500 ευρώ δεν τα βάζει σε κουμπαρά τα ρίχνει στην αγορά, όταν θα έχουμε του χρόνου κίνητρα για τους αγρότες, όλα αυτά θα επιδράσουν θετικά. Λέμε στον ελληνικό λαό, ότι όποιος δημοσιονομικός χώρος δημιουργηθεί θα μοιραστεί με δικαιοσύνη για να επουλώσει τις πληγές».

«Ο Βέμπερ είναι πολιτικό τέκνο του Σόιμπλε και θεωρώ ότι είναι μια επιλογή αρνητική για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Θα είναι αρνητική εξέλιξη να εκλεγεί στην Κομισιόν. Μου κάνει εντύπωση που τον αγκάλιασε ο Μητσοτάκης. Τα μέτρα που ανακοίνωσα θα προσπαθήσει να τα μπλοκάρει. Θα προσπαθήσει να επιβάλει πολιτικές πειθαρχίας. Ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος ακύρωσης των μέτρων ελάφρυνσης της κυβέρνησης. Αν έχω πολιτική νομιμοποίηση τη Δευτέρα, θα έχω μεγαλύτερο πολιτικό εκτόπισμα και να πάω να πω στο Συμβούλιο Κορυφής, μαζί με άλλους, ‘ως εδώ’. Δεν μπορούμε να έχουμε πρόεδρο της Κομισιόν έναν που κοιτά μονο τις χώρες του Βορρά. Υπάρχει και ο Νότος», πρόσθεσε.

Καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη «οπισθοδρομικές» και «συντηρητικές» αντιλήψεις, τονίζοντας ότι ασπάζεται μαι ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική.

«Αν χρειαστεί, θα επικοινωνήσω με τον Ερντογάν»

«Αν χρειαστεί, θα επικοινωνήσω με τον Ερντογάν», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας , αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η χώρα έχει χτίσει διεθνείς συμμαχίες που λειτουργεί ως δίχτυ προστασίας για την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε αν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για προσέγγιση του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, είπε: «Η τακτική της Τουρκίας είναι αδιέξοδη, δεν θα οδηγήσει πουθεάα. Στο τέλος της ημέρας ιο Ερντογάν θα αναγκαστεί να κατσει στο τραπέζι του διαλόγου και να συνειδητοποιήσει τον συσχετισμό των δυνάμεων. Καλούμε τη γείτονα χώρα να καθίσει στο τραπέζι και για τη μοναδική διαφορά που έχουμε Αιγαίο, το ζήτημα της υφαλοκριπίδας. Ολες οι άλλες χώρες έχουν καθίσει στο τραπέζι. Δεν έχουμε φθάσει στο σημείο να επικοινωνήσω με τον Τούρκο πρόεδρο. Η Ελλάδα έχει σταθερή σχέση, χτίζει συμμαχίες διεθνείς που μπορούν να τη στηρίζουν και κρατάει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τη γείτονα. Οταν είναι απρόβλεπτος ο γείτονας, το καλύτερο είναι να έχει ανοιχτό δίαυλο μαζί του. Αν χρειαστεί, θα γίνει, αλλά ακόμα δεν χρειάζεται».

newpost

 

Shares