Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Παλινωδίες Κ.Μητσοτάκη – «Χθες» απολιγνιτοποίηση και σήμερα δηλώνει: «Γυρίζουμε στον λιγνίτη»!

Πόσους πειραματισμούς θα σηκώσει η κοινωνία;

Πόσα πειράματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα υφίσταται η ελληνική κοινωνία και οικονομία; Έτσι μετά την ανακοίνωση της απολιγνιτοποίησης μετά βαΐων και κλάδων και ότι το μέλλον της ενεργειακή πολιτικής της χώρας θα είναι το αέριο και οι ΑΠΕ σήμερα σε… αμερικανικό μέσο δήλωσε ότι η Ελλάδα γυρίζει στον λιγνίτη!

Βέβαια αυτό άλλο να το λες και άλλο να γίνει καθώς η εξόρυξη και η παραγωγή στις ποσότητες που χρειαζόμαστε δεν είναι διακόπτης αλλά απαιτεί επενδύσεις που απλά είχαν διακοπεί και τώρα τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNN αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα των υψηλών τιμών ενέργειας που ταλανίζουν ολόκληρη την Ευρώπη και μετά την πρόταση της Κομισιόν να περιοριστεί κατά 15% η χρήση φυσικού αερίου από 1ης Αυγούστου, ο πρωθυπουργός εστίασε στην ανάγκη άμεσης αποκλιμάκωσης της κρίσης με ευρωπαϊκής ενότητα και συντονισμένες κινήσεις.

«Έχουμε συμφωνήσει επί της αρχής να μειώσουμε την κατανάλωση αερίου κατά 15%. Έχουμε επίσης συμφωνήσει να μην είναι υποχρεωτικό. Αλλά πρέπει να στείλουμε πιο σαφές μήνυμα στις αγορές ότι είμαστε αξιόπιστοι. Γι’ αυτό προτείνω μια ενδιάμεση λύση ανάμεσα σε υποχρεωτικά και εθελοντικά μέτρα, με έναν μηχανισμό αποζημίωσης για βιομηχανίες. Θα πληρώνουμε τις βιομηχανίες να μην χρησιμοποιούν αέριο, με πιο οργανωμένο τρόπο» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Ελπίζω να έχουμε αποτελέσματα πριν από τον Σεπτέμβριο. Οι τιμές του αερίου έχουν δεκαπλασιαστεί και αυτό δεν είναι βιώσιμο. Εμείς βασιζόμαστε στο αέριο για το ρεύμα. Παίρνουμε τα δικά μας μέτρα, γυρίζουμε στον λιγνίτη για τα επόμενα χρόνια» πρόσθεσε.

pronews.gr

Shares