Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Παλαιστίνιος σκοτώθηκε αφού αποπειράθηκε να μαχαιρώσει Ισραηλινό στη Δυτική Όχθη

Ο Παλαιστίνιος εισήλθε στον εβραϊκό οικισμό Σντε Εφραίμ με το αυτοκίνητό του

Παλαιστίνιος που φέρεται να προσπάθησε να επιτεθεί σε Ισραηλινό σε εβραϊκό οικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σκοτώθηκε σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε ο στρατός του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ο Παλαιστίνιος εισήλθε στον εβραϊκό οικισμό Σντε Εφραίμ με το αυτοκίνητό του και προσπάθησε να μαχαιρώσει έναν Ισραηλινού, προτού τον σκοτώσει ένας άλλος Ισραηλινός.

Εικόνες από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης δείχνουν τον Παλαιστίνιο να τρέχει πίσω από έναν Ισραηλινό, ο οποίος κάποια στιγμή γυρνά προς τα πίσω και τον πυροβολεί. Στις εικόνες ο Παλαιστίνιος φαίνεται να κρατά κάτι που μοιάζει με κατσαβίδι.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, πρόκειται για τον 42χρονο Ταρίκ Οντέχ Γιούσεφ Μάαλι.

Ο εβραϊκός οικισμός Σντε Εφραίμ δημιουργήθηκε σε έναν λόφο που βρίσκεται στο παλαιστινιακό χωριό Ρας Καρκάρ. Οι Εβραίοι έποικοι έχουν συγκρουστεί επανειλημμένα με τους Παλαιστίνιους κατοίκους της περιοχής.

Από την αρχή του 2023 έχουν σκοτωθεί 18 Παλαιστίνιοι σε βίαια επεισόδια με τις ισραηλινές δυνάμεις ή εποίκους στη Δυτική Όχθη.

Το 2022 ήταν η πιο φονική χρονιά για τη Δυτική Όχθη μετά το τέλος της δεύτερης Ιντιφάντας (2000-2005), σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Έπειτα από μια σειρά αντιισραηλινών επιθέσεων τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2022 ο ισραηλινός στρατός έχει αυξήσει τις επιχειρήσεις του στη Δυτική Όχθη, κυρίως στη Τζενίν και τη Ναμπλούς, προπύργια ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων.

pronews.gr

Shares