Πέμπτη , 30 Ιουνίου 2022
Τελευταία Νέα

Πακιστανοί κρατούσαν όμηρο ανήλικο απαιτώντας λύτρα από την οικογένειά του

Σαστισμένη η κοινωνία της Θεσσαλονίκης με την υπόθεση απαγωγής ανήλικου Πακιστανού από ομοεθνείς του, για να πάρουν λύτρα!

Τη συγκεκριμένη υπόθεση εξιχνίασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όπου συνέλαβαν τρεις Πακιστανούς, ηλικίας 27, 19 και 17 ετών, για τα κατά περίπτωσιν αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου, εκβίασης από κοινού, ληστείας και σωματικής βλάβης από κοινού.

Ειδικότερα, διενεργήθηκε αυτεπάγγελτη προανάκριση, στο πλαίσιο συνεργασίας με την Ιντερπόλ, από την οποία προέκυψε ότι στα μέσα του τρέχοντος μηνός ο 16χρονος, επίσης πακιστανικής καταγωγής, αφού εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα, βρήκε στην περιοχή της Βόλβης προσωρινό κατάλυμα που του προσφέρθηκε από τους τρεις συλληφθέντες ομοεθνείς του, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση του, τον κατακρατούσαν παρά τη θέλησή του και με τη χρήση βίας απαιτούσαν από συγγενείς του την καταβολή χρηματικού ποσού προκειμένου να τον ελευθερώσουν.

Την Τρίτη, έπειτα από την καταβολή συμφωνηθέντος χρηματικού ποσού περί τα 1.000 ευρώ, ο 27χρονος επιβιβάστηκε με τον 16χρονο σε λεωφορείο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και στο ύψος του Λαγκαδά εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Ακολούθησε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν σε αγροτική περιοχή του δήμου Βόλβης και οι έτεροι δράστες, ενώ από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι κατά την παράνομη κράτησή του οι δράστες αφαίρεσαν από τον παθόντα χρηματικό ποσόν που είχε στην κατοχή του. Επιπλέον αμφότεροι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα νόμιμης εισόδου και παραμονής στη χώρα.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares