Κυριακή , 24 Ιανουαρίου 2021

Πακιστάν: Τα δεινά των Χριστιανών – Σε χειρότερη μοίρα οι γυναίκες

Μια νεαρή Χριστιανή, από την επαρχία Παντζάμπ του Πακιστάν επέστρεψε τελικά στην οικογένειά της μετά την απαγωγή της από ομάδα Μουσουλμάνων.

Η φρικτή “οδύσσεια” της έφηβης Σίζα ξεκίνησε στις 28 Σεπτεμβρίου όταν πέντε οπλισμένοι άνδρες με τα ονόματα Τάλχα Μαιντέρ, Μπιλαουάλ Τζαφάρ, Τζαφάρ Σαρίφ, Σαλμάν, και Νόμι εισέβαλαν στο σπίτι του Μακσούντ Μασίχ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ξεκάθαρος σκοπός τους ήταν να απάγουν την κόρη του.

Τα μέλη της οικογένειάς του προσπάθησαν να προστατέψουν τη Σίζα. Οι ένοπλοι τους έδειραν και τους κακομεταχειρίστηκαν. Εν συνεχεία, έσυραν την νεαρή γυναίκα στον δρόμο και την πέταξαν σαν “σακί” μέσα σε ένα όχημα για να εξαφανιστούν προς άγνωστη κατεύθυνση. Η Σίζα βιάστηκε και βασανίστηκε για τρείς ημέρες. Η ίδια είπε ότι  οι απαγωγείς της την αποκαλούσαν “Τσόρι”, ένας περιφρονητικός όρος που χρησιμοποιείται για τους Χριστιανούς του Πακιστάν.

Για να συγκαλύψουν τα εγκλήματα τους, οι απαγωγείς της την μετέστρεψαν βίαια στο Ισλάμ και την ανάγκασαν να παντρευτεί έναν από τους απαγωγείς της. Οι ίδιοι χρησιμοποίησαν απειλές και φυσική βία για να σφραγίσει με τα δακτυλικά αποτυπώματα των αντιχείρων της στα πιστοποιητικά του γάμου και της μεταστροφής στο Ισλάμ.

Η Σίζα κατόρθωσε να δραπετεύσει έπειτα από δύο μήνες. Ενώθηκε εκ νέου με την οικογένειά της και όλοι μαζί συμπλήρωσαν αίτηση κατά των απαγωγέων ενώ μετά μεταφέρθηκαν σε ασφαλή τοποθεσία. Η αστυνομία δεν έχει ακόμα καταφέρει να συλλάβει κάποιον από τους απαγωγείς.

Μελέτη της οργάνωσης Κίνηση για την Αλληλεγγύη και την Ειρήνη στο Πακιστάν υποστηρίζει ότι τουλάχιστον χίλιες γυναίκες, Χριστιανές και Ινδουίστριες, πέφτουν θύματα απαγωγής κάθε χρόνο. Αναγκάζονται σε γάμους παρά τη θέλησή τους ενώ μεταστρέφονται με τη βία στο Ισλάμ. Πολλά από τα θύματα είναι ανήλικα.

Πηγή: https://www.persecution.org/2020/11/27/christian-teen-pakistan-escapes-abductors-returns-family/

Του ειδικού συνεργάτη

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares