Τετάρτη , 5 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Πακιστάν: Πάνω από 900 νεκροί μεταξύ των οποίων 326 παιδιά από τις καλοκαιρινές πλημμύρες

Τουλάχιστον 95.350 σπίτια έχουν καταστραφεί


Τουλάχιστον 903 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Πακιστάν από έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες αυτό το καλοκαίρι καθώς η χώρα αντιμετωπίζει τον όγδοο κύκλο βροχών των μουσώνων, δήλωσε την Τετάρτη 24/8 στο CNN η υπουργός Κλιματικής Αλλαγής του Πακιστάν, Σερί Ρεχμάν καλώντας για διεθνή βοήθεια.

Η υπουργός κλιματικής αλλαγής, Σερί Ρεχμάν είπε ότι χιλιάδες άνθρωποι είναι χωρίς στέγη και τροφή εξαιτίας αυτής της «ανθρωπιστικής καταστροφής». Ενώ οι γραμμές επικοινωνίας είναι καταστραμμένες. Είναι μια σοβαρή ανθρωπιστική καταστροφή»,τόνισε η υπουργός.

 

Επίσης έγραψε στο Twitter ότι μεταξύ των νεκρών 326 ήταν παιδιά.

Σύμφωνα με το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων, από τα μέσα Ιουνίου οι έντονες βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες έχουν επηρεάσει 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους στο Πακιστάν.

 

Τουλάχιστον 95.350 σπίτια έχουν καταστραφεί, σύμφωνα με την ανθρωπιστική υπηρεσία. Η νοτιοανατολική επαρχία Σιντ και η νοτιοδυτική επαρχία Μπαλουχιστάν είναι οι δύο επαρχίες που «επλήγησαν περισσότερο από την άποψη του ανθρώπινου αντίκτυπου και των υποδομών», έγραψε το γραφείο του ΟΗΕ σε δελτίο τύπου την Τρίτη 23/8.

Περισσότερα από 504.000 ζώα πνιγήκαν, σχεδόν όλα στο Μπαλουχιστάν, ενώ έχουν καταστραφεί περίπου 3.000 χιλιόμετρα δρόμων και 129 γέφυρες έχουν υποστεί ζημιές, εμποδίζοντας την πρόσβαση σε περιοχές που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες.

Πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares