Δευτέρα , 5 Δεκεμβρίου 2022

Παγώνη: Ο ιός θα είναι πάντα εδώ, αναγκαίες οι μάσκες

«Είναι μειωμένα πολύ τα περιστατικά σε όλα τα νοσοκομεία, τα οποία από την μία στιγμή στην άλλη δεν μπορούν να επανέλθουν στην πλήρη λειτουργία τους. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια γι’ αυτό», ανέφερε η Ματίνα Παγώνη.

Ως ένα αναγκαίο μέσο προφύλαξης έναντι του κορονοϊού, χαρακτήρισε η Ματίνα Παγώνη τις μάσκες, τονίζοντας παράλληλα πως είναι απαραίτητη η χρήση τους όπου υπάρχει συνωστισμός, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Η καθηγήτρια τόνισε ότι ο κίνδυνος μόλυνσης ή επαναλοίμωξης είναι ορατός. «Τώρα μας βοηθάει πολύ ότι θα είμαστε σε εξωτερικούς χώρους για περισσότερο χρόνο μια και ο καιρός είναι πολύ καλός. Δε σημαίνει όμως ότι ξεχνάμε τον ιό. Θα τον έχουμε πάντα δίπλα μας και αυτό θα είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολεί», ανέφερε η κυρία Παγώνη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, για το πώς θα επιστρέψει η κανονικότητα όχι μόνο στις ζωές μας αλλά και στη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων η κ. Παγώνη ανέφερε ότι προσπαθούν να προγραμματίσουν τα χειρουργεία που είχαν καθυστερήσει. «Έχουν καθυστερήσει εξειδικευμένα χειρουργεία μέχρι και δέκα μήνες». Αναφορικά με τις κλινικές που είχαν κλείσει για να μετατραπούν σε κλινικές Covid -19, τόνισε ότι επανέρχονται σταδιακά.

«Είναι μειωμένα πολύ τα περιστατικά σε όλα τα νοσοκομεία, τα οποία από την μία στιγμή στην άλλη δεν μπορούν να επανέλθουν στην πλήρη λειτουργία τους. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια γι’ αυτό».

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη «οι ασθενείς non Covid-19 πλέον πρέπει να έχουν προτεραιότητα, οι οποίοι ζητούν να προχωρήσουν τα χειρουργεία τους».

Σχολιάζοντας το αυστηρό lockdown που έχει επιβάλει η Κίνα στην Σαγκάη η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ το χαρακτήρισε ως βασανιστήριο: «Επειδή τα στοιχεία που μας έδωσαν από την αρχή δεν ήταν τα πραγματικά, δεν μπορείς να καταλάβεις τι γίνεται».

Όσον αφορά την τέταρτη δόση του εμβολίου έναντι του κορονοϊού η κ. Παγώνη επισήμανε ότι βάσει των οδηγιών της Επιτροπής Εμβολιασμού «τώρα θα ξεκινήσουν την τέταρτη δόση όσοι έχουν μεγάλες ηλικίες και υποκείμενα νοσήματα. Η αντίσταση του οργανισμού και τα αντισώματα μειώνονται γι’ αυτό πρέπει να ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού. Αυτό γίνεται με τους εμβολιασμούς».

Η ίδια τέλος υπενθύμισε τη σημασία της τρίτης δόσης που βοήθησε πάρα πολύ τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα, οι οποίοι «πέρασαν τη νόσο με πολύ απλά συμπτώματα και δίχως επιπλοκές».

 

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares