Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Με άρωμα Ελλάδας το μετάλλιο της Φράνκλιν

franklin

Η Τόρι Φράνκλιν που κρέμασε στο στήθος της το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Όρεγκον ανήκει στο γκρουπ του Γιώργου Πομάσκι και προπονείται μαζί με τον Τεντόγλου

Ιστορία έγραψε πριν από λίγες ώρες στο Όρεγκον των ΗΠΑ η Τόρι Φράνκλιν.

Η 29χρονη αθλήτρια κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου και έγινε η πρώτη Αμερικανίδα που ανέβηκε στο βάθρο στην ιστορία της διοργάνωσης στο τριπλούν.

Η Τόρι Φράνκλιν για να φτάσει έως αυτό το ιστορικό μετάλλιο στο Όρεγκον ξεκίνησε από την Αθήνα και το ΟΑΚΑ. Η Αμερικανίδα ανήκει εδώ και καιρό στο τιμ του Γιώργου Πομάσκι και έκανε προπονήσεις μαζί με τον Μίλτο Τεντόγλου στο ΟΑΚΑ!

Η έμπειρη πρωταθλήτρια βρήκε την… Ιθάκη της στην Αθήνα και το είχε γράψει και στο Instagram: «Μετακινήθηκα πολύ ψάχνοντας για ένα μέρος που θα με έκανε να νιώθω καλά, για ένα στυλ προπονητικής που θα με βοηθούσε να βγάλω πιο εύκολα τα άλματά μου. Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι αυτό το μέρος το βρήκα, εδώ στην Αθήνα, στην Ελλάδα».

 

Ο Γιώργος Πομάσκι μετά από το ασημένιο μετάλλιο του Τεντόγλου στο μήκος κέρδισε με την Φράνκλιν το χάλκινο στο τριπλούν και συνεχίζει να γράφει ιστορία.

Πηγή: protothema.gr

Shares