Κυριακή , 29 Ιανουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Τα προβλήματα δεν θα υπήρχαν αν ο πληθυσμός ήταν όπως πριν από 500 χρόνια

Η Δρ Goodall απάντησε μιλώντας για τη σημασία της προστασίας των υπαρχόντων δέντρων και του μετριασμού της φτώχειας, του μη βιώσιμου τρόπου ζωής, της διαφθοράς και της αύξησης του πληθυσμού. Ωστόσο, όταν αναφέρθηκε στο θέμα του πληθυσμού, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν “φωτιά”.

Περίπου 27 λεπτά μετά τη συζήτηση, ο δημοσιογράφος του BBC, Mishal Husain, ρωτά τον Dr Goodall για το Trillion Trees Project, το οποίο εργάζεται για την προστασία και την αποκατάσταση των τροπικών δασών.

Η ίδια απάντησε: «Δεν μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από την αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού. Γιατί, ξέρετε, κρύβεται πίσω από τόσα άλλα προβλήματα. Όλα αυτά τα άλλα πράγματα για τα οποία μιλάμε δεν θα ήταν πρόβλημα αν υπήρχε το μέγεθος του πληθυσμού που υπήρχε πριν από 500 χρόνια»

Η Goodall αναφέρει σε ύστερη δήλωση της ότι ποτέ δεν μίλησε περί μείωσης του πληθυσμού, έχοντας αναφέρει απλώς πως, πολλά από τα προβλήματα του κόσμου, όπως η πείνα και ο ραγδαίος ρυθμός βλαβερής εκμετάλλευσης του πλανήτη, εάν ο πληθυσμός ήταν στο πλήθος, όπως ήταν πριν από 500 χρόνια, δηλαδή λιγότερο από 1 δισ.

Οι δηλώσεις της φέρεται να μην έχουν πείσει μεγάλη μερίδα του κόσμου, με τον τελευταίο να αντιλαμβάνεται τις δηλώσεις αυτές παρά “αθώες” και να τις επεξεργάζεται ως “υπαινιγμούς”.

Συνωμοσία ή απλώς παρεξήγηση;

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares