Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Ο Β.Πούτιν τίμησε τις γυναίκες που υπηρετούν τη χώρα

Ο Ρώσος πρόεδρος απένειμε μετάλλια σε γυναίκες από διάφορους τομείς

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τίμησεόσες γυναίκες εκπληρώνουν το καθήκον τους προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στη χώρα, αναφερόμενος και στην εισβολή στην Ουκρανία.

«Σήμερα, την ώρα που η Ρωσία είναι εκ νέου αντιμέτωπη με άμεσες απειλές ενάντια στην ασφάλεια και την κυριαρχία της, βλέπουμε πολλά παραδείγματα θάρρους και αποφασιστικότητας», δήλωσε ο Πούτιν στη διάρκεια εκδήλωσης στο Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος πρόεδρος απένειμε μετάλλια σε γυναίκες από διάφορους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας, περιλαμβανομένου του στρατού, αλλά και σε πολύτεκνες μητέρες.

«Σε αυτή την αίθουσα υπάρχουν γυναίκες που εκπληρώνουν εντίμως το στρατιωτικό τους καθήκον», συνέχισε ο Πούτιν εκφράζοντας «την ευγνωμοσύνη του προς όλες τις γυναίκες».

Επίσης ο Πούτιν απένειμε μετάλλιο σε μία γυναίκα δημοσιογράφο από τη Χερσώνα, σε μια γιατρό σε παιδιατρικό νοσοκομείο του Λουχάνσκ, και σε μία αξιωματούχο των ρωσικών αρχών κατοχής στη Ζαπορίζια.

Ο Πούτιν, θέσπισε με διάταγμα του 2022 το μετάλλιο της «μητέρας ηρωίδας», το οποίο απονέμεται κάθε χρόνο σε γυναίκες που έχουν από δέκα παιδιά και πάνω. Σήμερα δόθηκε σε δύο γυναίκες.

pronews.gr

Shares