Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Το Αμερικανικό ΥΠΕΞ έδωσε φόρο τιμής σε τρανσέξουαλ

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ τίμησε την Τετάρτη 11 γυναίκες για «εξαιρετικό θάρρος, δύναμη και ηγεσία» για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Μεταξύ αυτών, μια τρανς γυναίκα, γεγονός που προκάλεσε και σάλο.

Το βραβείο, που διανύει τώρα το 17ο έτος του, αναγνωρίζει παγκόσμιους ηγέτες που υποστηρίζουν την ειρήνη, τη δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών, «συχνά με μεγάλο προσωπικό κίνδυνο και θυσίες».

Δημιουργήθηκε από την υπουργό Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Τζορτζ Μπους. Είναι η πρώτη φορά που η τελετή πραγματοποιείται στον Λευκό Οίκο. Στην εκδήλωση μίλησε η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν. «Ξανά και ξανά και ξανά, [κορίτσια] ξυπνούν για να βρουν έναν κόσμο φτιαγμένο για κάποιον άλλο και βλέπουν τα αδέρφια και τους πατέρες τους… να σηκώνονται και να μεγαλώνουν», είπε η κ. Μπάιντεν. «Και τους λένε να συρρικνωθούν, να τους λένε ότι δεν είναι αρκετά καλοί, δεν είναι αρκετά δυνατοί, δεν αξίζουν τη ζωή που ονειρεύονται.

Alba Rueda — Αργεντινή Alba Rueda.

Η ειδική απεσταλμένη της Αργεντινής για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου στο Υπουργείο Εξωτερικών, Διεθνούς Εμπορίου και Λατρείας ήταν μια από τις κινητήριες δυνάμεις πίσω από το εκτελεστικό διάταγμα της χώρας της σχετικά με την ποσόστωση εργασίας των τρανς, η οποία εξουσιοδοτεί τουλάχιστον το 1 τοις εκατό των εργαζομένων σε ο εθνικός δημόσιος τομέας πρέπει να είναι τρανς.

Σύμφωνα με το ντοκουμέντο, η τρανσέξουαλ βραβεύεται επειδή αντιμετώπισε κατά μέτωπο το παρελθόν της ενώ οι δυσκολίες της οφειλόταν κυρίως στην δυσφορία του φύλου της.

Αλλά αυτό την κάνει γυναίκα; Δεν προσβάλλει τις βιολογικές γυναίκες;

 

 

 

πηγή: thenationalnews.com

Shares