Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ! Αρνητική η Sberbank για την δημιουργία ψηφιακών νομισμάτων…

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας, η κρατική Sberbank, ανέστειλε τα σχέδια της που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση, λόγω της αρνητικής στάσης της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

Ο αντιπρόεδρος της Sberbank Andrey Shemetov αποκάλυψε τις προθέσεις της τράπεζας σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, υποστηρίζοντας ότι η Sberbank περίμενε νομοθεσία για την κρυπτογράφηση, σύμφωνα με την οποία θα της επέτρεπε να εμπορεύεται ψηφιακά νομίσματα. Ωστόσο, ο Shemetov τόνισε ότι η τοπική χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή και η κεντρική τράπεζα, η Τράπεζα της Ρωσίας, είναι ενάντια στην υιοθέτηση ψηφιακών νομισμάτων προς το παρόν.

Ως εκ τούτου, η τράπεζα αναγκάστηκε να σταματήσει τα σχέδιά της σχετικά με τα ψηφιακά νομίσματα. Τον Ιανουάριο του 2018, η θυγατρική της Sberbank στην Ελβετία, η Sberbank Switzerland AG, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει ανταλλαγή ψηφιακών νομισμάτων. Την εποχή εκείνη, ο Shemetov ισχυρίστηκε ότι η τράπεζα είχε επιλέξει την Ελβετία για να καθιερώσει την ανταλλαγή, επειδή οι ρωσικές αρχές δεν επέτρεψαν τη λειτουργία κρυπτογράφησης.

new-economy

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares