Τετάρτη , 28 Σεπτεμβρίου 2022

Oύτε ο κορωνοϊός δεν τους σταματά – Η Άγκυρα συνεχίζει το ίδιο «τροπάριο»: Ο Χ.Ακάρ ζητάει την αποστρατικοποίηση 16 ελληνικών νησιών….

Νέα πρόκληση


Ητουρκική πολιτική ηγεσία κινούμενη βάσει σχεδίου, στοχοποιεί ευθέως όλα τα ελληνικά νησιά “πρώτης γραμμής” στο Αιγαίο , σε μια προσπάθεια να “γεμίσει το καλάθι”των διεκδικήσεων της με την Ελλάδα, και να αποκομίσει ότι καλύτερο μπορέσει στην συνέχεια.

Οι προκλητικές αναφορές πραγματοποιούνται βάση σχεδίου, καθώς το επόμενο βήμα ίσως δεν θα είναι μόνο στα λόγια.

Το αναφέρουμε συνεχώς στο Πενταπόσταγμα, οι ΕΔ χρειάζονται εδώ και τώρα αναβάθμιση, καθώς η Άγκυρα έχει άλλα σχέδια.

Την αποστρατικοποίηση 16 νησιών του Αιγαίου ζήτησε από την Ελλάδα ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κατηγορώντας την Αθήνα για καταστρατήγηση των διεθνών συνθηκών.

«Δεν θα κλείσουμε τα μάτια σε κανένα τετελεσμένο και σε καμία καταπάτηση των δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ στην εφημερίδα «Sozcu». Μάλιστα, επισήμανε ότι δεν απειλεί την Ελλάδα, «αλλά και δεν θα δείξουμε αδυναμία στο θέμα της άμυνάς μας. Η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί με τις συνθήκες».

Οι Τούρκοι πρέπει να ξέρουν το εξής όμως. Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρό στρατό στα νησιά, διότι πάρα πολύ απλά απέναντι στις μικρασιατικές ακτές, βρίσκεται η 4η στρατιάς του Αιγαίου.

Μιλάμε για μία ανάσα από τα νησιά μας, τα οποία οποία θέλουν εμείς να τα αποστρατικοποιήσουμε, για να κάνουν οι Τούρκοι ότι έκαναν στην Κύπρο, μετά την απόσυρση της ελληνικής Μεραρχίας το 1967.

 

pentapostagma

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares