Παρασκευή , 14 Αυγούστου 2020
Τελευταία Νέα

OYTE EΠΙΤΗΔΕΣ ΝΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ – Στα 200 εκατ η ζημιά της ΔΕΗ στην 5ετία από την “μισή” λειτουργία της Μεγαλόπολης 5…

OYTE EΠΙΤΗΔΕΣ ΝΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ - Στα 200 εκατ η ζημιά της ΔΕΗ στην 5ετία από την “μισή” λειτουργία της Μεγαλόπολης 5...

Στα 200 εκατ ευρώ υπολογίζεται η ζημιά της ΔΕΗ στην 5ετία από την υπολειτουργία της καινούργιας της μονάδας φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη, η οποία μόλις χθες και έπειτα από επίμονα αιτήματα της επιχείρησης μπήκε για πρώτη φορά σε φουλ δυναμικότητα στο σύστημα, δηλαδή και με τα 811 μεγαβάτ της ονομαστικής της ισχύος.

Τελειώνει έτσι ένα σίριαλ που κρατά από τον Απρίλιο του 2015, όταν και άναψαν δοκιμαστικά για πρώτη φορά οι μηχανές στο εργοστάσιο και ενώ στο μεσοδιάστημα, με το επιχείρημα ότι τα υφιστάμενα δίκτυα της Πελοποννήσου δεν μπορούσαν να αντέξουν παραπάνω παραγωγή, η μονάδα δούλευε μόνο στο 60% των δυνατοτήτων της, δηλαδή στα 500 MW της εγκατεστημένης της ισχύος.

Στο έγγραφο του ΑΔΜΗΕ που παρέλαβε χθες η ΔΕΗ και το οποίο σηματοδοτεί και την ένταξη σε πλήρη ισχύ της μονάδας στο σύστημα, αναφέρεται ότι η καθαρή της ισχύ τροποποιείται πλέον από τα 500 μεγαβατ στα 811 μεγαβατ. Ταυτόχρονα βεβαιώνεται η ένταξη στο μητρώο μονάδων του παραγωγού ΔΕΗ που βρίσκεται στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης, ως κατανεμόμενης μονάδας.

Όταν διαχρονικά βλέπουμε πως οδηγούν τη ΔΕΗ στην πτώχευση τότε είναι σαν να το κάνουν επίτηδες.

Μετά όμως μην μας προκαλεί εντύπωση που ο Πρωθυπουργός δηλώνει σε γερμανικό μέσο ότι οι γερμανικές εταιρείες θα τα αγοράσουν όλα.

«Με ρωτήσατε πού θα διοχετευτούν τα χρήματα. Ένα άλλο παράδειγμα είναι ότι κλείνουμε όλα τα ανθρακωρυχεία μας στη βόρεια Ελλάδα, νωρίτερα από τη Γερμανία. Συνεπώς, μέρος των χρημάτων θα διατεθεί για τη στήριξη της πράσινης μετάβασης σε μια ολόκληρη περιφέρεια της Ελλάδας, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον άνθρακα και θα πρέπει πλέον οι κάτοικοί της να βρουν κάτι άλλο να κάνουν. Και, βεβαίως, θα επωφεληθούν και γερμανικές εταιρείες. Η RWE σύναψε συμφωνία με τη ΔΕΗ για την εγκατάσταση ενός πολύ μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στη θέση όπου υπήρχε μια παλιά λιγνιτική μονάδα. Συνεπώς είναι και προς το συμφέρον γερμανικών εταιρειών, επειδή θέλω να αλλάξω το αφήγημα. Δεν είναι πλέον θέμα αποπληρωμής χρέους προς την ΕΕ, αλλά επενδυτικών ευκαιριών που θα είναι επωφελείς για ελληνικές εταιρείες, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, αλλά ταυτόχρονα θα ωφελήσουν και γερμανικές εταιρείες».

Ουσιαστικά, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα υπάρξουν πράσινες ‘επενδύσεις’ που θα τις υλοποιήσουν Γερμανικές εταιρείες που θα επωθεληθούν πλήρως εις βάρος των κατοίκων της περιοχής  που θα ψάξουν μόνοι τους να βρούνε δουλειά.

AΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ – Ο Μητσοτάκης ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ τη ΓΕΡΜΑΝΙΑ και ΧΑΝΤΑΚΩΣΕ τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ….

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares