Δευτέρα , 30 Νοεμβρίου 2020

Ουγγαρία: Προωθεί τη συνταγματική κατοχύρωση του «Μητέρα = Γυναίκα & Πατέρας = Άνδρας»

Ουγγαρία: Προωθεί τη συνταγματική κατοχύρωση του «Μητέρα = Γυναίκα & Πατέρας = Άνδρας»

Συνταγματική κατοχύρωση της χριστιανικής ερμηνείας του ρόλου των φύλων και απαγόρευση της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια προωθεί η ουγγρική κυβέρνηση…

Στόχος της «η προστασία των παιδιών» από «νέες, μοντέρνες ιδεολογικές τάσεις στον Δυτικό κόσμο». Αντιδράσεις από οργανώσεις δικαιωματιστών. Οι «LGBT-free zones» στην Πολωνία και ο Μαγυάρος «Homo Christianus» στην Λεκάνη των Καρπαθίων.

Στο νομοσχέδιο επισημαίνεται ότι το φύλο πρέπει να ορίζεται συνταγματικά ως αποκλειστικά αυτό με το οποίο κάποιος γεννιέται!

Ουγγαρία: Προωθεί τη συνταγματική κατοχύρωση του «Μητέρα = Γυναίκα & Πατέρας = Άνδρας»

Την Τρίτη, η κυβέρνηση της Ουγγαρίας κατέθεσε νομοσχέδιο προκειμένου να αναγραφεί στο Σύνταγμα της χώρας ότι «η μητέρα είναι μία γυναίκα και ο πατέρας ένας άνδρας» και να οριστεί το φύλο ως αποκλειστικά αυτό με το οποίο κάποιος γεννιέται.

Στο νομοσχέδιο αναφέρεται το εξής:

«Η Ουγγαρία προστατεύει το δικαίωμα των παιδιών να αυτοπροσδιορίζονται βάσει του φύλου τους».

Το εν λόγω νομοσχέδιο έχει σταλεί ήδη στο κοινοβούλιο προς έγκριση από την υπουργό Δικαιοσύνης Γιούντιτ Βάργκα η οπόια μεταξύ άλλων είπε:

«Η παιδεία βασίζεται στις αξίες που θεμελιώνονται στη συνταγματική ταυτότητα της Ουγγαρίας και την χριστιανική κουλτούρα».

Ουγγαρία: Προωθεί τη συνταγματική κατοχύρωση του «Μητέρα = Γυναίκα & Πατέρας = Άνδρας»

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη από τον Μάιο απαγορεύεται να καταγράφεται η αλλαγή φύλου στα ληξιαρχεία

Το νέο νομοσχέδιο που ως στόχο έχει την τροποποίηση του Συντάγματος κατατέθηκε την ώρα που η Βουδαπέστη είναι αντίθετη στη σύνδεση της χορήγησης ευρωπαϊκών πόρων με τον σεβασμό της ευρωπαϊκής χάρτας των θεμελιωδών δικαιωμάτων, η οποία διασφαλίζει μεταξύ άλλων τα δικαιώματα των σεξουαλικών μειονοτήτων και του φύλου.

«Homo Christianus»

Σε εμφάνιση του σε σχολική εκδήλωση γυμνασίου,ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας ανέφερε χαρακτηριστικά

«Δεν μπορούμε να αποφύγουμε την ερώτηση για το ποιες αξίες πρέπει να καθοδηγούν τα παιδιά μας και την προσέγγισή σχετικά με την οικογένειά τους, την εθνικότητά τους, ακόμα και το ίδιό τους το φύλο».

Σύμφωνμε πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν από την «Hungary Today»,στις 17 Οκτωβρίου, ο Orbán ανέφερε πως η χριστιανική ελευθερία «μας έδωσε το καθήκον να μεγαλώνουμε παιδιά ως Homo Christianus», αφοσιωμένα στην πίστη, στην οικογένεια, στο έθνος και στους συνανθρώπους τους.

Ουγγαρία: Προωθεί τη συνταγματική κατοχύρωση του «Μητέρα = Γυναίκα & Πατέρας = Άνδρας»

Μάλιστα, ο Ούγγρος Πρωθπουργός συμπλήρωσε πως από την κρατική χρηματοδότηση εκκλησιαστικών σχολείων η χώρα ήδη απολαμβάνει τα οφέλη σε σχέση με «την εκπαίδευση και τον πολιτισμό όλων των Ούγγρων, όπως επίσης και για την φροντίδα των οικογενειών, των ευπαθών, των ηλικιωμένων, των φτωχών και των ασθενών».

Ακόμα, η συνεργασία μεταξύ εκκλησίας και κράτους βοήθησε «στο κτίσιμο του έθνους και των ουγγρικών κοινοτήτων εκτός συνόρων», σημείωσε ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε πως η γενιά του σήμερα έχει «τρία καθήκοντα»:

1) Την διαφύλαξη και την ανανέωση όλων όσων οι Μαγυάροι δημιούργησαν την τελευταία χιλιετία στην Πεδιάδα της Παννονίας («Λεκάνη των Καρπαθίων» ή «Honfoglalás» στα ουγγρικά) μετά την κατάκτησή της,

2) Την ανοικοδόμηση εκκλησιών των περασμένων αιώνων, σχολείων και κοινοτικών χώρων,

3) Την οικοδόμηση νέων εκκλησιών και σχολείων στην Ουγγαρία και πέραν των συνόρων της.

Η εκκλησία και το κράτος, πρόσθεσε, είναι ήταν σύμμαχοι «στο κτίσιμο μια ισχυρής γραμμής άμυνας για τη διαφύλαξης της επόμενης γενιάς ως Χριστιανών και ως Ούγγρων».

Η σημερινή γενιά πρέπει να επιλέξει με προσοχή, είπε ο Πρωθυπουργός Orbán, «τι θα παραδώσουμε στην επόμενη γενιά, στην διατήρηση των παραδόσεων που μας συνδέουν με τους Ούγγρους της προηγούμενης χιλιετίας».

Καταληκτικά, επέδειξε τα σχολεία ως τους πιο σημαντικούς χώρους όπου σφυρηλατείται η ουγγρική ταυτότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Σημερινή

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares