Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ουγγαρία: Οι ΛΟΑΤΚΙ τα βάζουν με τον Ορμπάν δικαστικά

Η Ουγγαρία παραπέμπεται στο Δικαστήριο της ΕΕ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή λόγω “παραβίασης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ”, επειδή με τη νέα της νομοθεσία παραβιάζει τους κανόνες της Ε.Ε.

Στη νομοθεσία περιλαμβάνονται διακρίσεις κατά προσώπων με βάση τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου τους (ιδίως των ΛΟΑΤΚΙ), για αυτό και η Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει την Ουγγαρία στο Δικαστήριο της ΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω ουγγρική νομοθεσία αφορά και στοχεύει περιεχόμενο που προωθεί ή απεικονίζει τη λεγόμενη «απόκλιση από την ταυτότητα του εαυτού η οποία αντιστοιχεί στο φύλο κατά τη γέννηση, αλλαγή φύλου ή ομοφυλοφιλία» για άτομα κάτω των 18 ετών.

Η παραπομπή της Ουγγαρίας στο Δικαστήριο της ΕΕ αποτελεί το επόμενο βήμα της διαδικασίας επί παραβάσει που κίνησε η Επιτροπή τον Ιούλιο του 2021. Δεδομένου ότι οι ουγγρικές αρχές δεν απάντησαν επαρκώς στις ανησυχίες της Επιτροπής σχετικά με την ισότητα και την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων και δεν περιέλαβαν καμία δέσμευση για την άρση της ασυμβατότητας, η Επιτροπή απέστειλε αιτιολογημένη γνώμη στην Ουγγαρία το Δεκέμβριο του 2021.

«Η προστασία των παιδιών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΕ και τα κράτη μέλη της. Ωστόσο, το ουγγρικό δίκαιο περιέχει διατάξεις που δεν δικαιολογούνται από την προώθηση του θεμελιώδους αυτού συμφέροντος ή που είναι δυσανάλογες για την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού», τονίζει η Επιτροπή.

Ο Βίκτωρ Ορμπάν συνεχίζει τον αγώνα για την απόλυση του μεταμοντερνισμού από την χώρα.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit.gr

Shares