Παρασκευή , 21 Ιουνίου 2024

Ουκρανοί χάκερς σκόρπισαν πανικό με ψευδείς αεροπορικούς συναγερμούς

Σύμφωνα μe μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας αυτοί οι ψευδείς συναγερμοί εκδόθηκαν στις περιοχές του Μπέλγκοροντ και του Βορόνεζ, που συνορεύουν με την Ουκρανία, καθώς και στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη

Αρκετές «ψευδείς» ειδοποιήσεις αεροπορικής επιδρομής μεταδόθηκαν σε ρωσικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς που έγιναν στόχος επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, ανακοίνωσαν σήμερα οι ρωσικές αρχές.

«Πληροφορίες που υποδεικνύουν αεροπορικό συναγερμό δημοσιεύθηκαν σε σταθμούς ορισμένων περιοχών της χώρας μετά το χακάρισμα διακομιστών ραδιοφώνου και τηλεόρασης», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης, δηλώνοντας ότι αυτές οι ανακοινώσεις ήταν «ψευδείς» και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, αυτοί οι ψευδείς συναγερμοί εκδόθηκαν στις περιοχές του Μπέλγκοροντ και του Βορόνεζ, που συνορεύουν με την Ουκρανία, καθώς και στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, και στην προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας.

Μια παρόμοια κυβερνοεπίθεση που οδήγησε στη δημοσίευση πολλαπλών ψευδών ειδοποιήσεων αεροπορικής επιδρομής σε ολόκληρη τη Ρωσία είχε ήδη σημειωθεί την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών.

Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, κάθε φορά αυτές οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο έπληξαν μόνο ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς των οποίων οι πομποί κατακλύζονταν για λίγο από ένα ισχυρότερο σήμα.
Αυτά τα περιστατικά, σύμφωνα με το France Presse, λαμβάνουν χώρα αμέσως μετά την πρώτη επέτειο από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Οι οικισμοί και οι υποδομές σε ρωσικές περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία έχουν γίνει επανειλημμένα στόχος επιδρομών με drone, συχνά θανατηφόρες, που η Μόσχα έχει αποδώσει στον ουκρανικό στρατό, μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Beta.

newsbomb.gr

Shares