Κυριακή , 26 Σεπτεμβρίου 2021

Ουκρανικό οπλισμένο Drone UAV Sokil-300 κόστισε μόλις $1,6 εκ. – Δικαίωση Βελόπουλου για το Ελληνικό Drone

To Ουκρανικό οπλισμένο Drone UAV Sokil-300 είχε κόστος ανάπτυξης μόλις 1,6 εκατομμύρια δολάρια

Προβληματισμό στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία (ότι έχει απομείνει…) και ακόμη περισσότερο στο δικό μας υπουργείο Εθνικής Αμύνης θα πρέπει να φέρει η δήλωση του Oleh Korostyliov, αρχιμηχανικού της ουκρανικής εταιρείας Luch η οποία έχει δημιουργήσει ένα οπλισμένο UAV, ότι το κόστος εξέλιξης του ήταν μόλις 1,4 έως 1,6 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ για το «ελληνικό drone»! Η Ελλάδα θα κατασκευάσει προηγμένα drones με λειτουργία «σμήνους»…

Το χαμηλό αυτό ποσό, είναι ενδεικτικό του ότι πλέον η τεχνολογία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών είναι προσιτή σε κάθε χώρα. Άλλωστε το συγκεκριμένο μοντέλο, το Sokil-300, δεν προτείνει κάποια επαναστατική φόρμα. Χρησιμοποιεί ένα γνωστό κινητήρα της Rotax (το ίδιο κάνουν και οι Τούρκοι) όπως και έναν τοπικής κατασκευής για ακόμη μεγαλύτερη οικονομία, ενώ το όλο σχέδιο είναι παρεμφερές με πολλά άλλα που κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο.

Το Sokil-300 έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 1,2 τόνους, φέρει ωφέλιμο φορτίο 300 κιλών, ενώ μπορεί να φθάσει τα 335 χιλιόμετρα ανά ώρα, κάνοντας περιπολίες έως 26 ώρες συνεχώς σε εμβέλεια 3.300 χιλιομέτρων. Το οπλικό του φορτίο μπορεί να είναι έως 4 πύραυλοι αέρος-επιφανείας ακτίνας 10 χιλιομέτρων. Η ουκρανική αυτή σχεδίαση, πέρα από τις τοπικές ένοπλες δυνάμεις, στοχεύει και στην διεθνή αγορά και ήδη παρουσιάζεται στην έκθεση IDEX 2021, στο Άμπου Ντάμπι.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares