Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023

Ουκρανία: Το κοινοβούλιο ολοκλήρωσε το έργο για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε στην Ουκρανία το καθεστώς της υποψήφιας χώρας τον Ιούνιο

Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας ψήφισε το σύνολο των νόμων που απαιτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εν όψει της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με το Κίεβο, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε στην Ουκρανία το καθεστώς της υποψήφιας χώρας τον Ιούνιο, υπό την προϋπόθεση ότι το Κίεβο θα εισαγάγει τα αναγκαία νομοθετικά και πολιτικά μέτρα και την συνέχεια θα τα εφαρμόσει.

Αυτό περιλαμβάνει νομοθεσία για την διαδικασία επιλογής των δικαστών του Συνταγματικού Δικαστηρίου, την ενίσχυση της καταπολέμησης της διαφθοράς, εναρμόνιση της νομοθεσίας για τα μέσα ενημέρωσης με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, την προστασία των εθνικών μειονοτήτων.

Το κοινοβούλιο ολοκλήρωσε το έργο που οφείλει για την έναρξη της ενταξιακής πορείας

«Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η Βερχόβνα Ράντα (το ουκρανικό κοινοβούλιο) ολοκλήρωσε το έργο που όφειλε να φέρει εις πέρας και υιοθέτησε όλα τα αναγκαία συστημικά νομοσχέδια εκπληρώνοντας τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», δήλωσε ο πρόεδρος Ρουσλάν Στεφαντσούκ στην ανακοίνωσή του.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρακολουθήσει την διαδικασία της προόδου της Ουκρανίας στην υλοποίηση των βημάτων που έχουν προταθεί και θα τα αξιολογήσει στο τέλος του 2022.

pronews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares