Τρίτη , 31 Ιανουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Ουκρανία: Σφοδρή κριτική κατά Όρμπαν

Την οργή του εναντίον του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, έπειτα από δηλώσεις του πρώτου, ο οποίος κατά την διάρκεια συνέντευξης του στην εφημερίδα Magyar Nemzet, ισχυρίστηκε πως ο πόλεμος θα μπορούσε να τελειώσει εάν οι ΗΠΑ σταματούσαν τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, μετά τις δηλώσεις στις οποίες χαρακτηριστικά ανέφερε πως, «Η Ουκρανία μπορεί να συνεχίσει να πολεμά μόνον εφόσον οι ΗΠΑ εξακολουθήσουν να την ενισχύουν με όπλα και χρήματα. Εάν οι Αμερικανοί επιθυμούν την ειρήνη, τότε θα υπάρξει ειρήνη», έγινε αποδέκτης σφοδρών επικρίσεων.

Στην ανακοίνωση που δημοσίευσε στον ιστότοπο του, το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών, υπογραμμίζεται πως οι πρόσφατες δηλώσεις του Όρμπαν «καταδεικνύουν μια παθολογική έλλειψη σεβασμού προς την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό που πολεμά τους Ρώσους εισβολείς».

Οι σχέσεις των δύο γειτονικών χωρών είναι τεταμένες. Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας έχει κατ’ επανάληψη προσπαθήσει να εμποδίσει την υποστήριξη της ΕΕ στον αγώνα της Ουκρανίας και την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

Τον προηγούμενο μήνα ο Όρμπαν είχε παρακολουθήσει ποδοσφαιρικό αγώνα φορώντας ένα κασκόλ με χάρτη της «Μεγάλης Ουγγαρίας» που απεικόνιζε ουκρανικά εδάφη εδάφη ως τμήμα της χώρας του.

 

Ο Βίκτορ Όρμπαν διατηρεί επίσης φιλικούς δεσμούς με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ η Ουγγαρία είναι σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το ρωσικό φυσικό αέριο.

 

cnn.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares