Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ουκρανία: Σειρήνες συναγερμού για ρωσικές αεροπορικές επιδρομές

Σειρήνες συναγερμού ηχούν στην Ουκρανία και προειδοποιούν τον κόσμο για αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας με πυραύλους σε όλη τη χώρα.

Οι αρχές στην Ουκρανία εξέδωσαν προειδοποίηση για αεροπορικές επιδρομές σήμερα (26.1.2023) το πρωί, με υψηλόβαθμους αξιωματούχους να επισημαίνουν ότι οι μονάδες αντιαεροπορικής άμυνας καταρρίπτουν ρωσικούς πυραύλους.

Δύο ρωσικοί πύραυλοι εντοπίστηκαν πάνω από την επαρχία Μικολάιφ, δήλωσε ο κυβερνήτης της Βιτάλι Κιμ μέσω του Telegram. «Πύραυλοι πετούν μέσα στην επικράτεια της Ουκρανίας. Τουλάχιστον δύο βορειοδυτικά στην επαρχία Μικολάιφ», επεσήμανε.

Αξιωματούχοι κάλεσαν τους πολίτες να σπεύσουν στα καταφύγια.

«Οι πρώτοι ρωσικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν», δήλωσε ο Αντρίι Γέρμακ προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μεγάλες διακοπές σε ρεύμα και νερό
Η Ρωσία στοχοθετεί από τον Οκτώβριο κρίσιμες υποδομές της Ουκρανίας σε επιδρομές με πυραύλους και drones, με αποτέλεσμα να προκαλούνται στη χώρα μεγάλες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, την ύδρευση και τη θέρμανση.

Η DTEK, η μεγαλύτερη ουκρανική ιδιωτική εταιρεία παραγωγής ενέργειας, ανακοίνωσε ότι προχωρά σε έκτακτες διακοπές στην ηλεκτροδότηση στο Κίεβο και τη γύρω περιοχή, όπως και στις επαρχίες Οδησσό και Ντιπροπετρόφσκ λόγω του αυξημένου κινδύνου πυραυλικών επιθέσεων.

Στη διάρκεια της νύκτας ο ουκρανικός στρατός επεσήμανε ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε και τα 24 drones που έστειλε η Ρωσία.

Δεκαπέντε drones καταρρίφθηκαν γύρω από το Κίεβο, όπου δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

 

newsIT.gr

Shares