Τρίτη , 16 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Ουκρανία: Ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες απήγαγαν κόρη του αναπληρωτή διοικητή μονάδας – Πολλές οι υποθέσεις απαγωγών από Ουκρανούς

Ο Volodymyr Demchenko, αναπληρωτής διοικητής μιας από τις μεραρχίες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, είπε ότι η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας απήγαγε την κόρη του και τον ανάγκασε να συνεργαστεί.

Κατήγγειλε στους δημοσιογράφους ότι στις 16 Απριλίου έλαβε ένα μήνυμα από την κόρη του στο Telegram με αίτημα να τηλεφωνήσει, αλλά δεν μπορούσε να περάσει. Μετά ήρθε ένα άλλο μήνυμα: “Μπαμπά, με πήραν εξαιτίας σου. Αύριο στις 23:00 θα επικοινωνήσουν μαζί σου.” «Το βράδυ της 17ης επικοινώνησαν μαζί μου. Όταν ρώτησα ποιον εκπροσωπείτε, μου απάντησαν: «Εκπροσωπούμε τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων. Ή θα μας μιλήσετε ή δεν θα είναι όπως θέλετε», είπε ο Ντεμτσένκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνομιλία διήρκεσε περίπου 20 λεπτά και οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες προσπάθησαν να τον πείσουν να συνεργαστεί.

“Δεν είχαμε συνομιλία. Μετά από αυτό, εξαφανίστηκαν”, πρόσθεσε ο Demchenko. Σημείωσε ότι προσπάθησε να βρει την κόρη του, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο στρατιωτικός προσέφυγε στη Γενική Εισαγγελία του DPR και άνοιξε ποινική υπόθεση για ομηρεία. Όπως προκύπτει από το μήνυμα του τμήματος, εκτός από την κόρη του Ντεμτσένκο, απήχθη και ο γαμπρός του. Νωρίτερα, η Συνήγορος του Πολίτη της Δημοκρατίας Ντάρια Μορόζοβα είπε ότι από την αρχή της ρωσικής στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης, οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες απήγαγαν συνεχώς συγγενείς στρατιωτικών και ακτιβιστές από τη ΛΔΔ. Σύμφωνα με αυτήν, κρατούνται σε μυστικές φυλακές και βασανίζονται.

 

πηγή: ria.ru

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares