Τρίτη , 4 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Ουκρανία: Οργή Στόλτενμπεργκ και Μακρόν για τα δημοψηφίσματα του Πούτιν

«Νέα κλιμάκωση του πολέμου» χαρακτηρίζει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ τα δημοψηφίσματα που σκοπεύουν να οργανώσουν φιλορωσικές Αρχές σε περιοχές της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα, ο κ Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε στο Twitter: «Τα ψεύτικα δημοψηφίσματα δεν έχουν καμία νομιμότητα και δεν αλλάζουν τη φύση του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας. Αυτή είναι μια περαιτέρω κλιμάκωση στον πόλεμο του Πούτιν. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταδικάσει αυτήν την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και να εντείνει τη στήριξή της στην Ουκρανία».

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι τα δημοψηφίσματα που σχεδιάζονται σε κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας για την ένταξή τους στη Ρωσική Ομοσπονδία δεν θα αναγνωριστούν από τη διεθνή κοινότητα.

Μιλώντας στη Νέα Υόρκη, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι οι προτάσεις για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στην ανατολική Ουκρανία αποτελούν μια επιπλέον πρόκληση μετά την στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική της χώρα.

«Αν η ιδέα του δημοψηφίσματος για το Ντονμπάς δεν ήταν τόσο τραγική, θα ήταν αστεία», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

 

πρωτο θεμα

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares