Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ουκρανία: Οι μισθοφόροι της Wagner θέλουν να στρατολογήσουν 30.000 νέους μαχητές

Την στρατολόγηση περίπου 30.000 νέων μαχητών επιδιώκει η ρωσική οργάνωση μισθοφόρων της Wagner, καθώς όπως αναφέρει ο ιδρυτής της, Γεβγκένι Πριγκόζιν καθημερινά προσλαμβάνουν εκατοντάδες μαχητές σε όλη τη Ρωσία.

Ο Πριγκόζιν δήλωσε σε ηχητικό του μήνυμα στο Telegram πως μέχρι τα μέσα Μαΐου σχεδιάζει να στρατολογήσει περίπου 30.000 μαχητές, ενώ την περασμένη εβδομάδα είπε ότι έχουν ανοίξει κέντρα στρατολόγησης της Wagner σε 42 ρωσικές πόλεις. Ο ίδιος πρόσθεσε σήμερα ότι αυτά προσλαμβάνουν καθημερινώς 500 με 800 άτομα κατά μέσο όρο.

Ο Πριγκόζιν δεν έδωσε αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηρίξει τους αριθμούς αυτούς, τους οποίους το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει.

Οι άνδρες της οργάνωσης υπέστησαν βαριές απώλειες, ενώ ηγούνταν των ρωσικών προσπαθειών να καταλάβουν την πόλη Μπαχμούτ της Ουκρανίας που αντιστέκεται από το περασμένο καλοκαίρι στην – μεγαλύτερης διάρκειας και πλέον αιματηρής – μάχη στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει η Ρωσία.

Τον Ιανουάριο οι ΗΠΑ εκτίμησαν ότι η Wagner διαθέτει περίπου 50.000 μαχητές στην Ουκρανία, ανάμεσά τους και 40.000 κατάδικους τους οποίους ο Πριγκόζιν στρατολόγησε από τις ρωσικές φυλακές με την υπόσχεση ότι θα τους απονεμηθεί χάρη αν επιζήσουν έξι μήνες.

Ουκρανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι περίπου 30.000 μαχητές της οργάνωσης έχουν λιποτακτήσει, έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί – ένας αριθμός που δεν μπορεί να διακριβωθεί με ανεξάρτητο τρόπο.

Ο Πριγκόζιν λέει ότι η στρατολόγηση πάει καλύτερα από το αναμενόμενο και ότι οι εθελοντές είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση σε σχέση με τους κρατούμενους που είχαν καταταγεί παλαιότερα.

 

newsIT.gr

Shares