Κυριακή , 4 Δεκεμβρίου 2022

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι υπέγραψε διάταγμα με το οποίο αρνείται κάθε διαπραγμάτευση με τον Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε διάταγμα με το οποίο αρνείται οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με το Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν

Απομακρύνονται ακόμη περισσότερο οι ελπίδες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, με φόντο τις πυρηνικές απειλές της Μόσχας και τις νέες κινήσεις Ζελένσκι. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι υπέγραψε επίσημο διάταγμα με το οποίο αρνείται οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τον Πούτιν, μετέδωσε το πρακτορείο Αnadolu.

Λίγο νωρίτερα, η ρωσική Άνω Βουλή είχε επικυρώσει ομόφωνα τις συμφωνίες για την ενοποίηση των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών με τη Ρωσία

Τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν ανακαταλάβει περισσότερα εδάφη στις περιοχές που προσαρτήθηκαν παράνομα από τη Ρωσία, με τις δυνάμεις του Κιέβου να προελαύνουν κοντά στη νότια πόλη Χερσώνα και να εδραιώνουν τα κέρδη τους στα ανατολικά.

Αξιωματούχοι που έχουν εγκατασταθεί από τη Ρωσία στη Χερσώνα επιβεβαίωσαν την προέλαση, αλλά είπαν ότι οι δυνάμεις της Μόσχας συνεχίζουν να μάχονται. Στα ανατολικά, οι ουκρανικές δυνάμεις προωθήθηκαν προς την περιοχή Λουγγάνσκ που ελέγχεται από τη Ρωσία.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι «υπάρχουν νέοι απελευθερωμένοι οικισμοί σε αρκετές περιοχές». «Οι σκληρές μάχες συνεχίζονται σε πολλές περιοχές» είιαλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες. Η πρόοδος των αντεπιθέσεων της Ουκρανίας φυλάσσεται στενά και οι δημοσιογράφοι έχουν κρατηθεί σε μεγάλο βαθμό μακριά από τις πρώτες γραμμές.

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares