Δευτέρα , 8 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επέβαλε κυρώσεις στον Πούτιν καθώς και σε Λαβρόφ, Πεσκόφ και Σοϊγκού

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε διάταγμα όπου επιβάλλει κυρώσεις σε βάρος του Βλαντιμίρ Πούτιν και σε δεκάδες κορυφαίους αξιωματούχους της Ρωσίας.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η προεδρία στην Ουκρανία ενώ ανάμεσα στους ρώσους αξιωματούχους που επέβαλλε κυρώσεις το Κίεβο είναι και ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Οι ουκρανικές κυρώσεις, που επιβλήθηκαν τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, εκτιμάται πως έχουν περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα παρά κάποιον ουσιαστικό αντίκτυπο.

Κατά τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου, ο Ζελένσκι πίεζε για μια συνάντηση με τον Πούτιν, αλλά το Κρεμλίνο δεν άφηνε πολλές ελπίδες για την υλοποίησή της, υπογραμμίζοντας ότι έπρεπε να προηγηθούν πολλές προπαρασκευαστικές διαβουλεύσεις μεταξύ διπλωματικών αντιπροσωπειών από τις δύο χώρες.

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Κιέβου και Μόσχας έχουν πλέον «παγώσει» και η Ουκρανία ασκεί πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να επιβάλει ένα έβδομο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares