Τετάρτη , 22 Μαρτίου 2023
Τελευταία Νέα

Ουκρανία: Νέα πυραυλική επίθεση της Ρωσίας στα δυτικά – Προειδοποίηση για διακοπές ρεύματος

Δύο εκρήξεις ακούστηκαν σε πόλη της δυτικής Ουκρανίας την ώρα που η χώρα δεχόταν νέα πυραυλική επίθεση από την Ρωσία, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Οι εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη Χμελνίτσκι, η οποία βρίσκεται 274 χιλιόμετρα δυτικά του Κιέβου, δήλωσε ο επικεφαλής της ομώνυμης περιφέρειας της Ουκρανίας.

Λίγη ώρα από τη στιγμή που σήμανε συναγερμός για αεροπορικές επιδρομές σε όλη τη χώρα σήμερα το πρωί, οι αρχές σε αρκετές περιοχές στη νότια και την ανατολική Ουκρανία προειδοποίησαν για προληπτικές διακοπές ρεύματος για τον περιορισμό της ζημιάς στο δίκτυο από κάποιο πλήγμα.

Η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην γειτονική της Ουκρανία πριν από σχεδόν έναν χρόνο, βάζει στο στόχαστρο το ενεργειακό δίκτυο της γειτονικής της χώρας από τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Βιτάλι Κιμ, ο επικεφαλής της νότιας περιφέρειας Μικολάγεφ, ανήρτησε φωτογραφία στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram από τα, όπως φαίνονται σε αυτή, συντρίμμια πυραύλου σε χωράφι.

Σημείωσε ότι είναι πιθανόν να πρόκειται για τμήμα πυραύλου της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας και πρόσθεσε ότι τουλάχιστον ένας ρωσικός πύραυλος κατερρίφθη.

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares