Πέμπτη , 19 Μαΐου 2022
Τελευταία Νέα

Ουκρανία: Έλαβε την τρίτη δόση στρατιωτικής βοήθειας από τις ΗΠΑ-Στο «πακέτο» και οπλισμός

Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι έλαβε την τρίτη και τελευταία δόση της βοήθειας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και η οποία αφορά πυρομαχικά και άλλο εξοπλισμό «για τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας».


Η Ουκρανία έλαβε την τρίτη και τελευταία παρτίδα της επιπρόσθετης διεθνούς «βοήθειας ασφαλείας» από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών, αντιαρματικών και όπλων ακριβείας, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της χώρας την Παρασκευή (22/10).
Στις 10 Οκτωβρίου, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι οι Ουκρανικές αρχές είχαν λάβει την πρώτη δόση της επιπρόσθετης βοήθειας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να διασφαλίσουν την ασφάλεια.
Στις 18 Οκτωβρίου η Ουκρανία έλαβε την δεύτερη δόση της βοήθειας.

«Η τρίτη τελική παρτίδα της επιπλέον διεθνούς βοήθειας ασφάλειας, αξίας 60 εκατ. δολαρίων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, έφτασε στην Ουκρανία για τις ανάγκες των Ένοπλων Δυνάμεων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών, αντιαρματικών και όπλων ακριβείας, ιατρικού εξοπλισμού και συναφών», ανέφερε το Υπουργείο.
Σύμφωνα με τις υπηρεσίες Τύπου, η βοήθεια αξίας 60 εκατ. δολαρίων έγινε δυνατή χάρη στις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις ΗΠΑ.
Η βοήθεια ήρθε ως ενίσχυση στην προηγούμενη συμφωνηθείσα ποσότητα αξίας 250 εκατ. δολαρίων.

sputniknews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares