Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Ουκρανία: Δεκάδες άμαχοι εξακολουθούν να αγνοούνται

Δεκάδες κάτοικοι παρέμεναν αγνοούμενοι μια ημέρα μετά το πυραυλικό πλήγμα της Ρωσίας σε πολυκατοικία στην πόλη Ντνίπρο, κεντρικά της Ουκρανίας. Σωστικά συνεργία συνέχιζαν να ψάχνουν πάνω από 30 ανθρώπους παγιδευμένους στη μάζα των συντριμμιών.

Τα θύματα από το πυραυλικό πλήγμα της Ρωσίας σε πολυκατοικία στην Ντνίπρο, σύμφωνα με το Κίεβο, μέχρι το βράδυ της Κυριακής (15.01.2023) είχαν φθάσει τα 29 και οι αγνοούμενοι τους 73.

«Δίνουμε μάχη για κάθε έναν» από τους κατοίκους, δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο τελευταίο του διάγγελμα. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δεσμεύτηκε επίσης πως «η επιχείρηση διάσωσης θα συνεχιστεί για όσο υπάρχει ακόμη και η παραμικρή πιθανότητα να σωθεί μια ζωή».

Ο κ. Ζελένσκι απευθύνθηκε εξάλλου —στα ρωσικά— στους πολίτες της Ρωσίας στο διάγγελμά του: «θα ήθελα να απευθυνθώ στους Ρώσους που ακόμα και τώρα δεν έχουν να πουν ούτε μερικά λόγια καταδίκης για αυτόν τον τρόμο, παρότι βλέπουν και καταλαβαίνουν τα πάντα ολοκάθαρα. Το ότι σιωπάτε επειδή δειλιάζετε θα έχει συνέπεια αυτοί οι τρομοκράτες να έρθουν και για σας μια μέρα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsIT.gr

 

Shares