Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ουκρανία: “Δέκα θάλαμοι βασανιστηρίων” ανακαλύφθηκαν σε περιοχές κοντά στο Χάρκοβο


“Δέκα θάλαμοι βασανιστηρίων” ανακαλύφθηκαν σε περιοχές κοντά στην περιφέρεια του Χαρκόβου, στη βορειοανατολική Ουκρανία, που πρόσφατα ανακατέλαβαν οι ουκρανικές δυνάμεις από τους Ρώσους, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός της εθνικής αστυνομίας Ίγκορ Κλιμένκο.

“Μέχρι σήμερα, μπορώ να μιλήσω για τουλάχιστον δέκα θαλάμους βασανιστηρίων (που ανακαλύφθηκαν) σε περιοχές της περιφέρειας του Χαρκόβου”, συμπεριλαμβανομένων δύο στη μικρή πόλη Μπαλακλίγια, είπε, δήλωσε ο ίδιος σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax-Ukraine.

Στην ανατολική Ουκρανία παράλληλα σκοτώθηκαν σήμερα από την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στα γραφεία τους ο γενικός εισαγγελέας της υποστηριζόμενης από την Μόσχα αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR) και ο αναπληρωτής του, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους και με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

“Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, ο γενικός εισαγγελέας της LPR Σεργκέι Γκορένκο υπέκυψε στα τραύματά του ως αποτέλεσμα μιας έκρηξης που σημειώθηκε στο γραφείο του”, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS από την πλευρά του μετέδωσε, επικαλούμενο έναν συνταγματάρχη του αυτονομιστικού υπουργείου Εσωτερικών του Λουγκάνσκ, ότι και ο αναπληρωτής εισαγγελέας σκοτώθηκε στην ίδια έκρηξη.

Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και τοπικούς αξιωματούχους μετέδωσαν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα.

Αυτονομιστές υποστηριζόμενοι από την Μόσχα στην Χερσώνα είπαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν σήμερα κυβερνητικά κτίρια σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας άλλους.

Ο Κίριλ Στρεμούσοφ, ο αναπληρωτής επικεφαλής της περιφέρειας της Χερσώνας, διορισμένος από την Μόσχα, είπε στην κρατική ρωσική τηλεόραση ότι μια πτέρυγα του κτιρίου διοίκησης στη Χερσώνα έχει ουσιαστικά καταστραφεί από το πλήγμα, στο οποίο, όπως είπε, χρησιμοποιήθηκαν και ρουκέτες HIMARS αμερικανικής κατασκευής.

Όπως τόνισε ο ίδιος, ακόμη είναι πολύ νωρίς για να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των θυμάτων, αλλά πολλοί άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Shares