Τετάρτη , 28 Σεπτεμβρίου 2022

Ουκρανία: Αμερικανός εθελοντής σκοτώθηκε – Επιβεβαιώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Αμερικανός πολίτης σκοτώθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς συμμετείχε ως εθελοντής στρατιώτης στις μάχες μας εναντίον της Ρωσίας. Τον θάνατό του επιβεβαιώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, ενώ δημοσιεύτηκε και η νεκρολογία του.

Ο Στίβεν Ζαμπίλσκι σκοτώθηκε σε μάχη στην Ουκρανία, όπως χιλιάδες άλλοι ξένοι εθελοντές. Ο 52χρονος από τη Νέα Υόρκη, πολεμούσε στο πλευρό του ουκρανικού στρατού μετά την εισβολή των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας στη χώρα αυτή την 24η Φεβρουαρίου.

Η νεκρολογία του δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα The Recorder, η οποία εκδίδεται και κυκλοφορεί στο βόρειο τμήμα της πολιτείας της Νέας Υόρκης, νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Πληροφορίες για τον θάνατό του μετέδωσαν και άλλα αμερικάνικά ΜΜΕ την Δευτέρα (20.06.2022). Ο 52χρονος Στίβεν Ζαμπίλσκι είχε γεννηθεί στη Νέα Υόρκη, αλλά τα τελευταία χρόνια κατοικούσε στη Φλόριντα τα τελευταία χρόνια, ήταν παντρεμένος και είχε πέντε θετά παιδιά κι ένα εγγόνι, μεταξύ άλλων.

Η είδηση του θανάτου του Στίβεν Ζαμπίλσκι έγινε γνωστή καθώς άλλοι Αμερικανοί είναι αγνοούμενοι στην εμπόλεμη χώρα.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε τον θάνατό του στην Ουκρανία και πρόσθεσε πως βρίσκεται σε επαφή με την οικογένεια και παρέχει «κάθε δυνατή προξενική συνδρομή». Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επανέλαβε εξάλλου την προειδοποίησή του στους αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Ουκρανία, εξαιτίας της σύρραξης και του ενδεχομένου να μπουν στο στόχαστρο του ρωσικού στρατού. Παρότρυνε όποιον πολίτη των ΗΠΑ βρίσκεται στην Ουκρανία να αποχωρήσει αμέσως.

Παρά τις επανειλημμένες οδηγίες και προειδοποιήσεις της αμερικανικής διπλωματίας, αρκετοί Αμερικανοί έχουν πάει στην Ουκρανία, όπου μάχονται στο πλευρό των ένοπλων δυνάμεων της χώρας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε χθες, σε συνέντευξή του στο NBC News, πως ο Άντι Γουέν, 27 ετών, και ο Αλεξάντερ Ντρούκι, 39 ετών, και οι δύο από την πολιτεία Αλαμπάμα, αιχμαλωτίστηκαν ενώ μάχονταν στο πλευρό του ουκρανικού στρατού. Τους χαρακτήρισε μισθοφόρους, που «έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή ρώσων στρατιωτικών» και πρόσθεσε πως θα πρέπει να «λογοδοτήσουν» για τα «εγκλήματά τους».

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares