Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ουκρανία: Αγωνία για τους 14 ανθρώπους που αγνοούνται μετά από πυρκαγιά στην κτίριο στην Οδησσό….

14 άνθρωποι αγνοούνται στην Ουκρανία μετά από φωτιά που ξέσπασε σε κτίριο στην Οδησσό, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.


Η τραγωδία που συγκλονίζει την Ουκρανία σημειώθηκε την Τετάρτη σε κτίριο στο κέντρο της Οδησσού στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία αρκετών λυκείων και ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, με αποτέλεσμα τον θάνατο μιας 16χρονης μαθήτριας και τον τραυματισμό άλλων 27 ατόμων.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο σήμερα το πρωί αλλά δεκάδες πυροσβέστες συνεχίζουν να ψάχνουν για επιζώντες στα κατεστραμμένα μέρη του κτιρίου αυτού των έξι ορόφων.

 

“Ελπίζουμε όλοι ότι από τους 14 αγνοούμενους θα βρεθούν ζωντανοί όσο το δυνατόν περισσότεροι”, γράφει στο Facebook ο πρόεδρος Ζελένσκι.

Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται 7 πυροσβέστες, ενώ 5 από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση. Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ το κοινοβούλιο στην Ουκρανία τήρησε σήμερα ενός λεπτού σιγή για τα θύματα.

Τέτοια περιστατικά δεν είναι σπάνια στην Ουκρανία καθώς πολλές υποδομές είναι απαρχαιωμένες ενώ ο σεβασμός στους κανόνες ασφαλείας δεν θεωρείται δεδομένος

Τον Αύγουστο, 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο της Οδησσού. Τον Ιούνιο και πάλι στην Οδησσό 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά σε ψυχιατρικό νοσοκομείο.

 

newsit

Shares