Πέμπτη , 18 Αυγούστου 2022

Ουκρανία: Αυξήθηκε ο αριθμός τραυματιών στο Ντονμπάς από ουκρανικά στρατεύματα

Σε 10 αυξήθηκε ο αριθμός των τραυματιών από τους βομβαρδισμούς του Ντόνετσκ από ουκρανικά στρατεύματα το απόγευμα του Σαββάτου, σύμφωνα με το αρχηγείο της εδαφικής άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ. Νωρίτερα, το αρχηγείο ανέφερε δύο θύματα ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού.

Η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε στόχο του «την προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί εκφοβισμό και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια». Για αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί «αποστρατικοποίηση και αποναζοποίηση της Ουκρανίας», να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όλοι οι εγκληματίες πολέμου που ευθύνονται για «αιματοβαμμένα εγκλήματα κατά αμάχων» στο Ντονμπάς.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι Ένοπλες Δυνάμεις χτυπούν μόνο τη στρατιωτική υποδομή και τα ουκρανικά στρατεύματα και, από τις 25 Μαρτίου, έχουν ολοκληρώσει τα κύρια καθήκοντα του πρώτου σταδίου – έχουν μειώσει σημαντικά το μαχητικό δυναμικό της Ουκρανίας. Ο κύριος στόχος στο ρωσικό στρατιωτικό τμήμα ονομαζόταν η απελευθέρωση του Ντονμπάς.

 

πηγή: ria.ru

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares