Τετάρτη , 7 Δεκεμβρίου 2022

Όσο συνεχίζεται η τρομολαγνία… τόσο διαψεύδονται οι “ειδικοί”

Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Έρχεται αύξηση κρουσμάτων, συστήνω τηλεργασία σε ποσοστό 20%

Ακόμα μία απίθανη πρόβλεψη του κ.Σαρηγιάννη έτοιμη να “φάει κουβά”

Τα νέα στελέχη του SARS-CoV-2 που παρουσιάζουν ανοσοδιαφυγή από τα εμβόλια και τις νοσήσεις από προηγούμενα στελέχη, δεν έχουν έρθει ακόμα στην Ελλάδα, αλλά είναι μαθηματικά σίγουρο ότι θα έρθουν. Οπότε ο χειμώνας προβλέπεται πάλι δύσκολος…

Όπως αναφέρει μιλώντας στο iEidiseis ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, στο εργαστήριο του οποίου «τρέχει» το πιο πετυχημένο προβλεπτικό μοντέλο στα 2,5 χρόνια πανδημίας, από τα μέσα Νοεμβρίου και μετά αναμένεται να αυξηθούν κατακόρυφα τα νέα κρούσματα SARS-CoV-2 με άγνωστο μέχρι στιγμής αντίκτυπο στα νοσοκομεία εφόσον ακόμα και η παγκόσμια ιατρική κοινότητα δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν κάνουν σοβαρή νόσηση COVID-19 και σε ποιο βαθμό.

«Αυτές τις μέρες επικαιροποιούμε το προβλεπτικό μοντέλο μας. Προβλέπεται συνεχής αύξηση κρουσμάτων που θα επιταχυνθεί το Νοέμβριο με έμφαση από το δεύτερο μισό του μήνα και μετά» μάς αποκάλυψε ο καθηγητής και στο ερώτημά μας γιατί ειδικά μετά το δεύτερο δεκαήμερο, απάντησε ότι «επειδή θα οφείλεται στη μεγάλη διαφυγή ανοσίας του νέου στελέχους που δεν έχει έρθει στη χώρα μας, αλλά θα έρθει σίγουρα και θα επικρατήσει καθώς διαφεύγει της υπάρχουσας ανοσίας».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares