Δευτέρα , 18 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

ΟΣΟ Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ…

Διαχρονικά η Ελλάδα έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να κυριαρχεί πάντα και σταθερά  μια ολιγαρχία. Μια απλή αναδρομή στην ιστορία της χώρας αρκεί για να επαληθευθεί το ανωτέρω. Από το 1825 μέχρι και σήμερα το κράτος στηρίζεται στους ξένους.

Η χώρα αναζητούσε πάντα «συμμάχους», βοηθούς, αρωγούς, εμπνευστές, φίλους, «επενδυτές». Είχε πάντα ένα φόβο, ή μια απροθυμία να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις, στα δικά της- μόνο- πόδια. Ακόμα κι η ιστορία που διδασκόμαστε στα σχολειά μας είναι ‘αλλοιωμένη’ και δυστυχώς εξυπηρετεί σκοπιμότητες. Αποδίδεται με έναν τρόπο μονομερή και υποκειμενικό.

Το μόνο βέβαιο και πολλαπλώς διασταυρωμένο είναι ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Το πιο απτό παράδειγμα είναι η … διαχρονική ύπαρξη «κοτσαμπάσηδων» . Yπήρχαν επί Τουρκοκρατίας,  υπάρχουν όμως και σήμερα. Το όνειρο του Ιωάννη Καποδίστρια για μια Ελλάδα ελεύθερη έμελε να γίνει και η τιμωρία του!          Οι Άγγλοι δεν αστειεύονταν, κι ήταν οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του, αυτοί που  «όπλισαν» τα χέρια των Μαυρομιχαλέων! «Κανένας Καποδίστριας» δεν  μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στις βλέψεις του για την υποτέλεια φόρου της Πελοποννήσου και των Κυκλάδων στην Τουρκία. Εκπρόσωπος κι εκφραστής των Άγγλων ήταν ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος. Οργάνωσε την αντιπολίτευση κατά του Καποδίστρια, ενός πολιτικού ανδρός που τόλμησε να στραφεί κατά των προνομιούχων με μοναδικό όφελος αυτό της κοινωνίας και του κοινού καλού!

Είχε λογαριάσει όμως χωρίς τον «ξενοδόχο», καθώς οι «προύχοντες» της χώρας δεν επιθυμούσαν το έθνος-κράτος, μιας και τα ίδια οικονομικά τους συμφέροντα υπερτερούσαν των εθνικών. Η αξία του Ιωάννη Καποδίστρια έχει αναγνωρισθεί στο εξωτερικό, εξάλλου δεν είναι τυχαίο πως στην Ελβετία λογίζεται ως ο «αρχιτέκτων του κράτους  τους», ενώ στην χώρα μας δεν του έχει αποδοθεί η θέση που του αναλογεί. Φυσικά η Κυβέρνηση που τον διαδέχθηκε μετά τη δολοφονία του τον υποβάθμισε! Ήταν τόσο το μίσος τους για τον εθνικό μας ευεργέτη που μετά τη δολοφονία του πανηγύριζαν, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό. Χαρακτηριστικό του μένους που επικρατούσε γύρω από το άτομό του τυγχάνει το εξής περιστατικό: Όταν ο Ιωάννης Καποδίστριας απεβίωσε, ο αδελφός του Αυγουστίνος θέλησε να τον μεταφέρει στην Κέρκυρα για να ταφεί. Φτάνοντας έξω από την Κέρκυρα, του απαγορεύθηκε ο ενταφιασμός κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έφτασε σε σημείο ο Αυγουστίνος να τον ενταφιάσει τα μεσάνυχτα!

Ο ηγέτης της χώρας έμελε να είναι ο μεγαλύτερος «εχθρός» των Μεγάλων Δυνάμεων, διότι προέτασσε μόνο τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού, κι όχι τα αλλότρια ξένα συμφέροντα. Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται, κι η Ιστορία δείχνει ότι θα συνεχίσει να επαναλαμβάνεται όσο τα συμφέροντα της ολιγαρχίας ταυτίζεται με τα συμφέροντα των ΞΕΝΩΝ κι ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

 

Γερασιμούλα Στάμου

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares