Πέμπτη , 11 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Όσλο: Ιρανικής καταγωγής ο δράστης της φονικής επίθεσης – Για «έγκλημα μίσους» κάνει λόγο η Αστυνομία

Ένας 42χρονος Νορβηγός ιρανικής καταγωγής, είναι ο ύποπτος που συνελήφθη στο Όσλο της Νορβηγίας, μετά την επίθεση με πολυβόλο μπροστά από νυχτερινά κέντρα, που κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους, ενώ τουλάχιστον άλλοι 21 τραυματίστηκαν, οι 10 από τους οποίους σοβαρά.

Η νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει την επίθεση ως “τρομοκρατική ενέργεια”, πιστεύοντας ότι «πρόκειται για έγκλημα μίσους» καθώς το ένα από τα δύο νυκτερινά κέντρα όπου εκδηλώθηκε η επίθεση, η London Pub, είναι γκέι κλαμπ.

Ο ύποπτος, το όνομα του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκε, ήταν γνωστός στις υπηρεσίες εσωτερικών πληροφοριών, που είναι επίσης επιφορτισμένες με θέματα αντιτρομοκρατίας, πρόσθεσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας Κρίστιαν Άτλο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

“Είναι ύποπτος για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και τρομοκρατική ενέργεια”, σημείωσε ο Άτλο.

Η τελευταία κατηγορία συσχετίζεται με “τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών, τον αριθμό των σκηνών του εγκλήματος (…) και υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι είχε την πρόθεση να σπείρει τον τρόμο”, συνέχισε.

Ο ύποπτος είχε επίσης απασχολήσει την αστυνομία στο παρελθόν για μικροαδικήματα, όπως το ότι έφερε μαχαίρι ή ακόμη είχε καταδικαστεί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares