Σάββατο , 25 Ιανουαρίου 2020
Τελευταία Νέα

Οσκαρ 2020: Ο Τομ Χανκς υποψήφιος μετά από 19 χρόνια…

Eχουν περάσει σχεδόν δύο δεκαετίες από την τελευταία φορά που ο Τομ Χανκς ήταν υποψήφιος για βραβείο της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών. Ωστόσο, στα Οσκαρ 2020 διεκδικεί ένα βραβείο…

Φέτος, ο 63χρονος κινηματογραφικός αστέρας ανακοινώθηκε ως υποψήφιος στα Οσκαρ 2020 στην ταινία «A Beautiful Day in the Neighborhood»(Μια όμορφη μέρα στη γειτονιά). Είναι η έκτη υποψηφιότητα του Τομ Χανκς και η πρώτη από τότε το 2000, όταν ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για τον ρόλο του στην ταινία «Cast Away» (O Ναυαγός).

Ο Αμερικανός ηθοποιός κέρδισε δύο συνεχόμενες χρονιές Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για τις ερμηνείες του στις ταινίες «Philadelphia» το 1993 και «Forrest Gump» το 1994, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Στα χρόνια που ακολούθησαν μετά την ταινία « Ναυαγός», ο Τομ Χανκς θεωρήθηκε ότι απογοήτευσε με τους ρόλους του στις ταινίες «Captain Phillips» το 2012 και «The Post» το 2017.

Λίγο πριν τα βραβεία Οσκαρ 2020, ο Τομ Χανκς τιμήθηκε με το Βραβείο Σέσιλ Ντε Μιλ, Χρυσή Σφαίρα που απονέμεται κάθε χρόνο από την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Χόλιγουντ για την εξαίρετη συμβολή στον κόσμο της ψυχαγωγίας.

Σε συνέντευξή του μετά τη βράβευση ο σταρ του Χόλιγουντ με αφορμή την πολιτικογράφισή του ως Ελληνας, εξέφρασε ορισμένες απορίες που είχε. Ο Τομ Χανκς αστειεύτηκε εάν θα πρέπει να πάει φαντάρος και αν θα πληρώνει φόρος, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares