Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023

Ως ύποπτος για ασέλγεια κατά συρροή θα κληθεί τις επόμενες ημέρες ο πατήρ Αντώνιος

Ως ύποπτος για ασέλγεια κατά συρροή θα κληθεί τις επόμενες ημέρες ο πατήρ Αντώνιος τις Κιβωτού

Μια βαρύτατη ποινικά και ηθικά υπόθεση θα κληθεί να αντιμετωπίσει δικαστικά τις προσεχείς ημέρες ο πατήρ Αντώνιος της Κιβωτού καθώς οι εισαγγελικές αρχές ολοκληρώνουν την έρευνα για τις καταγγελίες περι ασελγών πράξεων σε βάρος ανηλίκων τροφίμων της δομής και τις επόμενες μέρες αναμένεται να στείλουν κλήση προς παροχή εξηγήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά και την δεύτερη κατάθεση, ενός 15χρονου παιδιού , σύμφωνα με την οποία φέρεται να λέει πως σε ηλικία 13 ετών δέχτηκε ασελγείς σεξουαλικές πράξεις απο τον ιερέα, πυροδοτούνται οι ήδη δρομολογημένες δικαστικές εξελίξεις.

Δηλαδή η απόφαση, όπως φαίνεται για κλήτευση προς παροχή εξηγήσεων, φέρεται να είχε ληφθεί ήδη απο τις πρωτες καταθέσεις, αλλά πλεον μετά και την δεύτερη καταγγελία είναι μονοδσρομος. Επι της ουσίας ο π. Αντώνιος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή εντός των προσεχών ημερών. Πρόκειται για διαδικασία που δεν τον καθιστά κατηγορούμενο αλλά είναι ένα στάδιο πριν. Θα απαντήσει στα εισαγγελικά ερωτήματα και εν συνεχεία θα αποφασιστεί αν θα ασκηθεί ή όχι ποινική δίωξη σε βάρος του για το συγκεκριμένο αδίκημα.

Παράλληλα αρχικά θα του χορηγηθούν αντίγραφα της δικογραφίας και των καταγγελιών και προθεσμία για να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του. Επίσης δεν απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία του αλλά μπορεί να παράσχει εξηγήσεις δια υπομνήματος.

Του Παναγιώτη Στάθη/capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares