Πέμπτη , 5 Αυγούστου 2021
Τελευταία Νέα

Oruc Reis Τώρα: Ο (γκρίζος) λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται – ΔΕΙΤΕ που είναι σήμερα LIVE (Χάρτης)

Oruc Reis Τώρα: Ο (γκρίζος) Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Με την Ελλάδα να ξανα μπαίνει σε καραντίνα εν μέσω υγειονομικού εφιάλτη, η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις. Δείτε Live που είναι το Oruc Reis και διεξάγει έρευνες.

Oruc Reis Τώρα: Ο κορονοϊός προφανώς και είναι το θέμα που πρέπει να απασχολεί και την κυβέρνηση και την ελληνική κοινή γνώμη. Αλλά αυτό ούτε “σβήνει”, ούτε “παγώνει” τα υπόλοιπα θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα. Ένα απ΄αυτά φαίνεται στο χάρτη του marinetraffic. Το Oruc Reis περιφέρεται ανενόχλητο ανοιχτά της Ρόδου και τη Καρπάθου.
Το ΄χουν συνηθίσει στην κυβέρνηση; Πιστεύουν ότι η ελληνική κοινή γνώμη το ξέχασε; Ότι κι αν πιστεύουν θα πρέπει να καταλάβουν ότι η Τουρκία οριοθετεί περιοχές και προσπαθεί να προκαλέσει τετελεσμένα .Αυτό πως θα αντιμετωπιστεί; Και τι θα γίνει αν η Τουρκία προχωρήσει στην επόμενη φάση με αποστολή γεωτρύπανου;

Δείτε live την πορεία του Oruc Reis

“Παρακολουθούμε το Oruc Reis και προετοιμαζόμαστε για το τουρκικό γεωτρύπανο που ετιοιμάζεται να στείλει η Τουρκία σε ύδατα ελληνικών συμφερόντων”, αναφέρουν εδώ και αρκετές ημέρες στρατιωτικές πηγές οι οποίες προσθέτουν ότι το Oruc Reis “δεν έχει αρχίσει τρισδιάστατες έρευνες σε περιοχές που πιστεύουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον για γεώτρηση.
Όταν θα το κάνει θα είναι ένα μήνυμα ότι η Τουρκία προετοιμάζεται να μας στείλει και γεωτρύπανο”, τονίζουν.
Σήμερα η εφημερίδα που αποτυπώνει πιο πιστά απ΄ όλες ,τις απόψεις του καθεστώτος Ερντογάν άρχισε να γράφει για “τρισδιάστατες έρευνες” που μπορεί να κάνει το Oruc Reis.

Η Yeni Safak γράφει:

“Το Oruc Reis θα συνεχίσει έως τις 14 Νοεμβρίου τις ερευνές του μεταξύ Καστελόριζου και Ρόδου σύμφωνα με τη νέα Navtex που εξέδωσε η Αγκυρα, γράφει η Yeni Safak ,”προσγειώνοντας» όλους όσοι ήλπιζαν οτι ο φονικός σεισμός που σάρωσε τη Σμύρνη θα έκανε τον πρόεδρο Ερντογάν να σταματήσει λόγω πένθους τις προκλήσεις του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Oruc Reis θα συνοδεύεται από τα πολεμικά σκάφη Ataman και Cengizhan
«Το σεισμογραφικο σκάφος Oruç Reis είναι ικανό να διεξάγει κάθε είδους γεωλογικές, γεωφυσικές, υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες, ειδικά στην υφαλοκρηπίδα, για την εξερεύνηση φυσικών πόρων» γράφει η τουρκική εφημερίδα. Το σκάφος μπορεί να εκτελέσει τρισδιάστατες σεισμικές ερευνες σε βάθος έως και 8 χιλιάδων μέτρων και δυσδιάστατες σε βάθος έως και 15 χιλιάδων μέτρων .

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares