Σάββατο , 19 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Oruc Reis: Ετοιμάζεται για νέες παραβιάσεις μετά τον ανεφοδιασμό του και τους “πανηγυρισμούς” της Κυβέρνησης

Oruc Reis: Ετοιμάζεται για νέες παραβιάσεις μετά τον ανεφοδιασμό του και τους "πανηγυρισμούς" της Κυβέρνησης

Επικοινωνιακό βατερλό της κυβέρνησης – δυστυχώς για την Ελλάδα – λίγες ώρες μετά τους πανηγυρισμούς, ότι το Oruc Reis υποχώρησε στην διπλωματία του “κατευνασμού” και η Τουρκία είναι απομονωμένη, τελικά τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι το τουρκικό ερευνητικό αποσύρθηκε στην Αττάλεια για ανεφοδιασμό και ετοιμάζεται για νέες παραβιάσεις.

Μετά την δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ ότι η Ελλάδα δεν στοχεύει στις κυρώσεις κατά της Τουρκίας, αλλά στην αποκλιμάκωση, δηλαδή έλεγε ψέμματα τόσους μήνες ότι πιέζει για κυρώσεις κατά της γείτονος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως φαίνεται το Oruc Reis δεν υποχώρησε στην “καλή θέληση” της Ελλάδα, αλλά πήγε για ανεφοδιασμό μετά από 40 μέρες συνεχών ερευνών.

Oruc Reis: Ετοιμάζεται για νέες παραβιάσεις μετά τον ανεφοδιασμό του και τους "πανηγυρισμούς" της Κυβέρνησης

Πριν «αλέκτωρ φωνήσαι τρις» η εφημερίδα Turkiye αναφέρει σε δημοσίευμά της -όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης: «Κλειδί στο Βόσπορο, πολιορκία στα νησιά. Έχουμε το δικαίωμα να μπλοκάρουμε τη διέλευση των ελληνικών καραβιών από τα στενά και θα πολιορκήσουμε τα νησιά, τα οποία θα αποστρατικοποιηθούν. Να κόψουμε την επαφή μας με την Αθήνα».

Επιπλέον η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak σημειώνει ότι ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, μετά τη συντήρησή του, θα ταξιδέψει νότια του Καστελόριζου και οι έρευνες θα έχουν διάρκεια δύο μηνών.

Oruc Reis: Ετοιμάζεται για νέες παραβιάσεις μετά τον ανεφοδιασμό του και τους "πανηγυρισμούς" της Κυβέρνησης

Παράλληλα, αναφέρει ότι «Βάλαμε τη Λωζάνη στο τραπέζι. Η Τουρκία άνοιξε την κάρτα της Λωζάνης απέναντι στην Αθήνα που αυξάνει τις προκλήσεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

Μάλιστα, προειδοποίησε και την Ελλάδα λέγοντας ότι η Χίος πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένη, ενώ «επιστρατεύει» παλιά φωτογραφία του πρώην υπουργού, Δημήτρη Αβραμόπουλου μαζί με τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Μιχάλη Κωσταράκο από τη Χίο για να αποδείξει ότι το νησί είναι στρατικοποιημένο

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares