Τρίτη , 3 Οκτωβρίου 2023

Οριακές μεταβολές στη Wall Street

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να αναμένουν τα κρίσιμα στοιχεία για τον πληθωρισμό μέσα στην εβδομάδα ενώ ξεκινάει η περίοδος ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου των εταιρειών που όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οι αναλυτές είναι ικανά να επηρεάσουν την πορεία των δεικτών στα ταμπλό.

Η έκθεση για τον δείκτη τιμών του καταναλωτή, αναμένεται να δημοσιευτεί την Τετάρτη και πρόκειται για τα πρώτα στοιχεία μετά την “παύση” των αυξήσεων των επιτοκίων από τη Fed τον Ιούνιο.

Ως προς τα οικονομικά αποτελέσματα, τον “χορό” αναμένεται να ξεκινήσουν οι τραπεζικοί κολοσσοί BlackRock, JPMorgan Chase, Wells Fargo και Citigroup.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,49% ή 165 μονάδες στις 33.860 μονάδες ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,39% ή 53 μονάδες στις 13.607 μονάδες. Ο S&P 500 κινείται οριακά θετικά στις 4.400 μονάδες.

Στο μεταξύ ο αναλυτής Morgan Stanley, Edward Stanley της σε ενημέρωσή τους προς τους επενδυτές υποστήριξε ότι “τα κέρδη του S&P 500 θα αντιμετωπίσουν σημαντική πίεση κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους και θα εισέλθουν σε ύφεση κερδών” εξηγώντας πως όταν η αύξηση του κόστους υπερβαίνει την αύξηση των πωλήσεων, η αύξηση των κερδών δέχεται ένα απότομο χτύπημα.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares