Παρασκευή , 29 Σεπτεμβρίου 2023
Τελευταία Νέα

Οριακά κέρδη στις ευρωαγορές

Με οριακά κέρδη ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να αξιολογούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Κίνα που διαμορφώθηκε σε απροσδόκητο χαμηλό επίπεδο ενώ παράλληλα αναμένουν τόσο τα αντίστοιχα για τις ΗΠΑ όσο και τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που θα ξεκινήσουν να δημοσιεύονται αυτή την εβδομάδα.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κέρδισε 0,18% στις 448,47 μονάδες ενώ το ξεκίνημά του ήταν αρνητικό. Ο ταξιδιωτικός κλάδος ηγήθηκε των κερδών ενισχυόμενος κατά 1,3% ενώ οι εξορύξεις έχασαν 0,6%.

Στα επιμέρους ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX κλερδισε 0,45% στις 15.673 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,45% στις 7,143 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 7.273 μονάδες με κέρδη 0,23%.

Σε επίπεδο περιφερειακών οικονομιών, ο ιταλικός MIB κέρδισε 0,34% στις 27.872 μονάδες και στην Ισπανία ο IBEX κινήθηκε οριακά θετικά στις 9.252 μονάδες.

Οι τιμές παραγωγού στην Κίνα μειώθηκαν για ένατο συνεχή μήνα τον Ιούνιο, ενώ οι τιμές καταναλωτή παρέμειναν αμετάβλητες, όπως έδειξαν τα επίσημα στοιχεία, αναδεικνύοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου στην αναζωογόνηση της ζήτησης και την επανεκκίνηση της οικονομικής ανάπτυξης.

Οι μετοχές στην περιφέρεια της Ασίας – Ειρηνικού κινήθηκαν με μικτά πρόσημα εν μέσω επιφυλακτικότητας, καθώς οι επενδυτές αναμένουν επίσης και άλλες κρίσιμες εκθέσεις για τον πληθωρισμό αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ που αναμένεται την Τετάρτη και του δείκτη τιμών παραγωγού την Πέμπτη.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares