Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

ΟΡΓΗ στην Κύπρο για τις ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ και ΦΙΛΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ δηλώσεις Βρετανού Υπουργού…

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, χαρακτήρισε σήμερα απαράδεκτες τις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Ευρώπης, σερ Άλαν Ντάνκαν…στην οποία χαρακτήριζε περιοχή με κυριαρχία «υπό αμφισβήτηση» την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου.

Σημείωσε μάλιστα πως τέτοιες δηλώσεις τις έχει κάνει και στο παρελθόν και πως η κυπριακή δημοκρατία θα προχωρήσει στα δέοντα διαβήματα.

Θυμίζουμε ότι ο σερ Άλαν είπε σήμερα τα εξής: «Χθες συναντήθηκα με τον Τούρκο πρέσβη και είχα πολύ εποικοδομητικές συνομιλίες μαζί του. Η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ότι, σύμφωνα με την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, οι διερευνητικές γεωτρήσεις δεν πρέπει να διεξάγονται σε οποιαδήποτε περιοχή στην οποία η κυριαρχία είναι υπό αμφισβήτηση».

Είναι ξεκάθαρο “άδειασμα” της Βρετανίας κατά της Κύπρου το οποίο θα πρέπει να θυμούνται οι Κύπριοι που παρά την κατοχή τόσων ετών συνεχίζουν να βλέπουν τη Μεγάλη Βρετανία ως φιλική δύναμη και στέλνουν τα παιδιά τους για σπουδές εκεί…

Shares