Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

ΟΡΓΗ στην Αγγλία! Διάβασαν το ΚΟΡΑΝΙ μέσα στο Αββαείο του Ουέστμινστερ…

Ο βασιλικός καθεδρικός ναός της Βρετανίας, Αββαείο του Ουέστμινστερ, αποτελεί τον τόπο στέψης των βασιλέων του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και τελευταία διαμονή του σκηνώματός τους. Πρόσφατα οι υπεύθυνοι του ναού προκάλεσαν την οργή πιστών στη χώρα καθώς ενέκριναν την ανάγνωση αποσπασμάτων από το… Κοράνι σε μνημόσυνο την περασμένη Τρίτη.Ο Χουσέιν Καβάσοβιτς, ο Μεγάλος Μουφτής της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, διάβασε το Κοράνι κατά το μνημόσυνο του Πάντι Άσνταουν, βρετανού πολιτικού και πρώην διπλωμάτη που υπήρξε και πρόεδρος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

Ο Άσνταουν, ο οποίος πέθανε στις 22 Δεκεμβρίου 2018, υπήρξε μεγάλος υποστηρικτής των μουσουλμάνων της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης κατά τη διάρκεια των πολέμων που οδήγησαν στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

Η απόφαση αυτή της μεγάλης εκκλησίας αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η τυτότητα των ευρωπαϊκών χωρών έχει αλοιωθεί σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα να βλέπουμε τέτοιες αψυχολόγητες κινήσεις.

Εκφράζοντας την ανησυχία του, ο Ισλαμικός νομικός, Γιάσερ Χουσεΐν, ο οποίος μίλησε στα ΜΜΕ, είπε ότι μια τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο θανών μπορεί να είχε μυστικά μεταστραφεί στο Ισλάμ. Ακόμη κι αυτό έχει μια δόση αλήθειας θα μπορούσαν σε ένα ισλαμικό τέμενος να τον τιμήσουν, κι όχι στον οίκο του Θεού να διαβάζονται λατρευτικά κείμενα του Κορανίου που μιλάει για σφαγή απίστων.

Shares