Δευτέρα , 6 Φεβρουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Οργή ΠΙΣ κατά διοικητή ΠΑΓΝΗ που έδωσε εντολή κατ’ οίκον ελέγχου σε αναισθησιολόγους με covid!

Κάνει λόγο για «απαξιωτική συμπεριφορά» που προσβάλλει το ιατρικό σώμα.

Εξοργισμένος εμφανίστηκε σύσσωμος ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), σε πρόσφατη ανακοίνωσή του με αφορμή το γεγονός ότι ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης (ΠΑΓΝΗ) έδωσε εντολή να ελεγχθούν οι τρεις αναισθησιολόγοι που παρέμεναν στα σπίτια τους, έχοντας ζητήσει άδεια γιατί ήταν άρρωστοι με κορωνοϊό!

Στο σχετικό κείμενο ο ΠΙΣ κάνει λόγο για «απαξιωτική συμπεριφορά» που προσβάλλει το ιατρικό σώμα.

Σύμφωνα με το iatropedia.gr, o Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος υιοθετεί την ομόφωνη απόφαση που έλαβε το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου στις 3/1/2023 σχετικά με την απαξιωτική συμπεριφορά του Διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Χαλκιαδάκη απέναντι σε τρεις γιατρούς του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου που νόσησαν από κορονοϊό.

Σύμφωνα με την καταγγελία ο κ. Χαλκιαδάκης «προέβη στην αυθαίρετη και προσβλητική για το ιατρικό προσωπικό συμπεριφορά, δίνοντας εντολή ελέγχου στις οικίες των τριών αναισθησιολόγων από ιατρό εργασίας και επισκέπτρια υγείας, δήθεν για να επιβεβαιώσουν την ασθένειά τους, αμφισβητώντας ευθέως το λειτούργημα, την αξιοπιστία και την αξιοπρέπειά τους».

«Κανείς δε νοείται να προσβάλλει το ιατρικό σώμα, το οποίο στο σύνολό του και από την αρχή της πανδημίας, έχει υπηρετήσει τη δημόσια υγεία και την κοινωνία με αξιομνημόνευτη αυταπάρνηση, υπερβαίνοντας κατά πολύ τα όρια της σωματικής και ψυχικής τους αντοχής, ακόμη και θέτοντας την προσωπική τους ασφάλεια σε κίνδυνο», τονίζει ο ΠΙΣ.

Ο Σύλλογος καλεί το Υπουργείο Υγείας να ασχοληθεί με το θέμα καθώς όπως επισημαίνουν «η συνέχιση της έντασης σ’ ένα κρίσιμο Τομέα μεγάλου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου μπορεί να έχει οδυνηρές συνέπειες».

newsbreak.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares