Πέμπτη , 23 Μαρτίου 2023

Οργή κατά Μακρόν στη Γαλλία: Παρασημοφόρησε στα «κρυφά» τον Τζεφ Μπέζος

Σφοδρή κριτική δέχτηκε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, καθώς παραχώρησε τιμητικό μετάλλιο στον Τζεφ Μπέζος, υπό άκρα μυστικότητα

Οι Γάλλοι πολίτες «βράζουν» κατά του Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος σε μια σεμνή τελετή παρασημοφόρησε με το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής τον Αμερικανό «κροίσο» και ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Η εκδήλωση φέρεται να πραγματοποιήθηκε υπό άκρα μυστικότητα στο Ελιζέ, με την ενόχληση των Γάλλων πολιτών να είναι έντονη καθώς βλέπουν «ψαλίδι» στις συντάξεις τους.

Πλήθος κόσμου έχει βγει στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί καθώς το όριο συνταξιοδότησης ανέβηκε από τα 62 στα 64 έτη και μάλλον ήταν ατυχές το συγκεκριμένο event να γίνει αυτή την περίοδο.

Η τελετή δεν ανακοινώθηκε από το Ελιζέ ή δημοσιεύτηκε στο επίσημο ημερολόγιο του προέδρου επειδή θεωρήθηκε ιδιωτική περίσταση και η ημερομηνία οργανώθηκε με την οικογένεια Bezos για να συμπέσει το ταξίδι του στο Παρίσι, όπως αναφέρει ο Guardian.

Η αποκάλυψη έγινε πρώτα από το περιοδικό «Le Point» έχει προκαλέσει θυμό στη Γαλλία, όπου ο Μακρόν έχει χαρακτηριστεί ως “πρόεδρος των πλουσίων” από τους επικριτές του στα αριστερά κόμματα.

newsbomb.gr
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares