Δευτέρα , 15 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Όρμπαν: Βρισκόμαστε κοντά στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Μια «ανατριχιαστική» δήλωσε έρχεται από τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

Η πιθανότητα ο πόλεμος στην Ουκρανία να μετατραπεί σε παγκόσμια σύγκρουση αυξάνεται, ισχυρίστηκε το πρωί της Παρασκευής ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Σύμφωνα με το Politico, που επικαλείται τον δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό Kossuth Rádió, ο ηγέτης της Ουγγαρίας επέκρινε τις δυτικές πρωτεύουσες, και κατηγόρησε τους συμμάχους της Ουκρανίας ότι προωθούν μια σύγκρουση λόγω οικονομικών συμφερόντων.

«Ο κόσμος δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά», είπε ο Όρμπαν, στο σενάριο «τοπικού πολέμου» που μετατράπηκε σε «παγκόσμιο πόλεμο». «Η πιθανότητα για κάτι τέτοιο αυξάνεται μέρα με τη μέρα», υποστήριξε προωθώντας το ρωσικό αφήγημα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός είπε επίσης -χωρίς να παράσχει αποδείξεις- ότι οι εταίροι του Κιέβου θα μπορούσαν να στείλουν στρατεύματα για να βοηθήσουν την Ουκρανία, η οποία μάχεται ενάντια στην ευρείας κλίμακας εισβολή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Είμαστε πολύ κοντά, κατά τη γνώμη μου, να τεθεί στο τραπέζι ως σοβαρή πρόταση για τους συμμάχους – οι στρατιώτες των χωρών που είναι σύμμαχοι της Ουκρανίας – να περάσουν επίσης τα σύνορα», είπε.

Στη ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο Ούγγρος ηγέτης επέμεινε ότι τη θέση του μοιράζονται και άλλοι σε όλο τον κόσμο, δείχνοντας την Κίνα, τον αραβικό κόσμο και την Αφρική. «Υπάρχει η Δύση», είπε, «(υπάρχουν) και οι άλλοι».

newsbomb.gr

Shares