Τετάρτη , 19 Ιούνιος 2019
Τελευταία Νέα

Ορμπάν: «Είμαστε ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ! Η Ευρώπη ΑΛΛΑΖΕΙ – ΣΤΟΧΟΣ η προστασία του ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ»…

Απευθυνόμενος σε διεθνή ΜΜΕ την Πέμπτη, ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε ότι ο σημερινός στόχος της Ουγγαρίας είναι να ενώσει τις «αντι-μεταναστευτικές δυνάμεις» σε κάθε θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ουγγαρία επιθυμεί να δει την πλειοψηφία των κρατών κατά της λαθρομετανάστευσης πρώτα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στη συνέχεια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τελικά, μέσω των εθνικών εκλογών των κρατών-μελών, και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, είπε χαρακτηριστικά ο Ορμπάν.

Η μετανάστευση δεν είναι απλά ένα ζήτημα που θα βρίσκεται στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών κοινοβουλευτικών εκλογών, αλλά θα αλλάξει βαθιά τις ευρωπαϊκές πολιτικές, δήλωσε ο Ορμπάν. Η παραδοσιακή διαίρεση των κομμάτων σε αριστερά και δεξιά πτέρυγα αντικαθίστανται πλέον από μια νέα διαίρεση που βασίζεται είτε στη μετανάστευση είτε στην καταπολέμηση της μετανάστευσης, ανέφερε.

Η συζήτηση για τη μετανάστευση έχει επίσης σχέση με τη στάση απέναντι στον Χριστιανισμό, καθιστώντας την προστασία του χριστιανικού πολιτισμού ένα πολιτικό καθήκον, δήλωσε ο Orban.

Τέλος, τόνισε ότι η Ουγγαρία μπορεί να είναι περήφανη ότι ήταν η πρώτη χώρα που απέδειξε ότι η μετανάστευση μπορεί να σταματήσει στην ξηρά και ότι για πολύ καιρό ακόμη και χώρες με θαλάσσια σύνορα δεν προσπάθησαν επαρκώς να επιτύχουν να μειώσουν τις ροές.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Matteo Salvini ήταν ο πρώτος που δήλωσε ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει, δήλωσε ο Orban, προσθέτοντας ότι αυτό είχε κάνει τον Salvini «ήρωα» στα μάτια του.
Με πληροφορίες από Voice of Europe

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares