Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ομολογία Κυβέρνησης μέσω Χρυσοχοΐδη: ”Η συγκέντρωση έξω από το Εφετείο οδήγησε σε αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού’

Ομολογία Κυβέρνησης μέσω Χρυσοχοΐδη:  Η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ότι η συγκέντρωση έξω από το Εφετείο κατά την διάρκεια της δίκης της ΧΑ, οδήγησε σε αύξηση κρουσμάτων 

Ουσιαστικά η κυβέρνηση μέσω του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη παραδέχεται πως το Μ. Μαξίμου έκανε εγκληματικά λάθη τα οποία οδήγησαν σε αύξηση κρουσμάτων. 

Ωστόσο η κυβέρνηση έμεινε αδρανής και επέτρεπε να εκτυλίσσονται τέτοιες εικόνες εν μέσω πανδημίας χωρίς συλλήψεις όπως συνέβη και με διαδηλώσεις που συνέβησαν στο κέντρο της Αθήνας ενώ είχε προβεί σε συλλήψεις την 28η Οκτωβρίου.
Η δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Συγγνώμη ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τη σύλληψη εννέα γυναικών που συμμετείχαν σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα για την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών.”Έχουν δίκιο οι συγκεκριμένες κυρίες. Θεωρώ ότι ήταν μια υπερβολή που δεν έπρεπε να γίνει, και οφείλω να ζητήσω και συγγνώμη για αυτό. Δεν έπρεπε να γίνει αυτή η υπερβολή”, τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας στον Realfm.

“Το γεγονός όμως ότι δεν γράψαμε την ημέρα του Πολυτεχνείου ήταν μέσα στο πλαίσιο μιας πολιτικής ήπιας αντιμετώπιση εντός των ορίων προκειμένου όλα τα κόμματα να καταθέσουν ένα στεφάνι και να κάνουν μια μικρή εκδήλωση. Όταν όμως αυτό πήγε να εξελιχθεί σε μια μεγάλη πορεία, τότε το κράτος και η αστυνομία αντέδρασαν και δεν το ανέχτηκαν”, πρόσθεσε.

“Έπρεπε να γίνει αυτή η απαγόρευση, ήταν επιβεβλημένη, διότι διαφορετικά θα κοροϊδεύαμε και εμείς τον κόσμο αν έλεγε η κυβέρνηση δεν πειράζει παρελάστε, διαδώστε τον κορονοϊό στο κέντρο της πόλης’ όπως είχε γίνει με την υπόθεση έξω από το Εφετείο”, συνέχισε ο υπουργός, ενώ ερωτηθείς εάν ήταν λάθος η συγκεκριμένη συγκέντρωση με αφορμή την απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, είπε: “Η άποψη μου είναι ότι δεν έπρεπε να γίνει όλο αυτό το πράγμα, αλλά αυτό έγινε σε μια περίοδο που δεν είχε τόσο μεγάλη κρίση ο ιός και δεύτερον ήταν μια αυθόρμητη λαϊκή προσέλευση του κόσμου που αφορούσε σε ένα θέμα δημοκρατικής ευαισθησίας. Αλλά και αυτό άφησε πίσω του το αποτύπωμά του όσον αφορά τον κορονοϊό”.

Η ομολογία του Υπ.Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης :Πέσαμε τελείως έξω

Πάντως αν θυμάστε  πριν από λίγες  μέρες είχαμε αναφέρει και την δήλωση βόμβα του  Άδωνι Γεωργιάδη που δήλωνε ότι η κυβέρνηση έπεσε τελείως έξω βέβαια μετά προσπαθούσε με νέες δηλώσεις του προσπαθούσε να  μαζέψει τα όσα  είχε δηλώσει

Χαρακτηριστικά είχε δηλώσει τα εξής:«Πέσαμε τελείως έξω κι εμείς ως προς την σφοδρότητα του δεύτερου κύματος. Το σενάριο που είχαμε πιστέψει, κι εγώ είχα πιστέψει  για να είμαι ειλικρινής, ήταν ότι όταν ανοίγαμε τον Ιούνιο λόγω υψηλών θερμοκρασιών  οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι σχετικά ήρεμοι. σε προσπαθεί να μαζέψει το χάος που δημιούργησε με την ομολογία του προ ολίγων ημερών.

Και άρα η κεντρική μας φιλοσοφία, και η συγκέντρωση που βάλαμε στο μυαλό μας, ήταν πώς θα ανοίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία, σκεπτόμενοι ότι έχουμε 5 μήνες να διορθώσουμε την οικονομική ζημία του Μαρτίου και του Απριλίου.

Σε αυτή μας την συγκέντρωση  δεν είδαμε ότι ο ιός μεταλλάχθηκε, τόσο γρήγορα δεν το είδαμε και τελικά εξαπλώθηκε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα  από ότι αναμέναμε» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του Open και απαντώντας στο ερώτημα τι δεν διαχειρίστηκε σωστά η κυβέρνηση.

Shares