Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΗΤΤΟΠΑΘEΙΑΣ του Α.Γεωργιάδη: Και ο Μέγας Αλέξανδρος να γίνει αύριο πρωθυπουργός, η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να καταργηθεί…

Και ο Μέγας Αλέξανδρος να γίνει αύριο πρωθυπουργός, η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να καταργηθεί μονομερώς από την Ελλάδα”, είπε μιλώντας στην εκπομπή “Σχολιάζοντας την επικαιρότητα” με τη Δέσποινα Μποτίτση και το Γιάννη Πηλίδη.“Τα παράπονά σας στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι σε εμάς”, είπε και πρόσθεσε, ότι “Η συμφωνία προβλέπει, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εμποδίσει με βέτο την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων. Δεν έχω πει ποτέ ψέματα στον ελληνικό λαό”, πρόσθεσε.

 “Το μεταναστευτικό δεν είναι ΕΝΦΙΑ, είναι πολύ πιο δύσκολο από τον ΕΝΦΙΑ, έχεις να κάνεις με ανθρώπους”, παραδέχθηκε, ενώ τόνισε, ότι “υπάρχουν ακόμη ροές από τον Έβρο, γιατί παρά το φράχτη και τη φύλαξη των συνόρων, οι διακινητές περνούν με βάρκες μέσω θαλάσσης”. Πρόσθεσε όμως, ότι η κυβέρνηση με το νέο νόμο περί ασύλου προσπαθεί -εκμεταλλευόμενη και το χειμώνα- να μειώσει το χρόνο παραμονής στην Ελλάδα των αλλοδαπών μέχρι να βγει η απόφαση για το άσυλο από τα 10 χρόνια στους 6 μήνες και μετά το διάστημα αυτό “θα γίνονται επιστροφές”.

“Δόκιμη η ανησυχία των κατοίκων στην ενδοχώρα, αλλά τί να κάνουμε. Να αφήσουμε τα νησιά να καταρρεύσουν το χειμώνα;” αναρωτήθηκε. “Όσοι έχουν υψηλό προσφυγικό προφίλ θα μεταφέρονται σε ανοιχτά κέντρα και όσοι έχουν χαμηλό προσφυγικό προφίλ θα μεταφέρονται σε κλειστά κέντρα στην ενδοχώρα”, συμπλήρωσε.

Για τη Novartis “Αποκαρδιωτική” χαρακτήρισε την εικόνα της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, ενώ εκτίμησε, ότι “πολυεθνικές σαν τη Novartis είναι πολύ δύσκολο να έχουν μαύρα ταμεία, χωρίς να λέω, ότι είναι Αγία”.

Για τις εφόδους στην ΑΣΟΕΕ “Όταν βλέπουν, ότι λειτουργεί το κράτος οι μπαχαλάκηδες μαζεύονται” είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε, ότι “όλοι σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων. “Δεν φοβάμαι, ανησυχώ”, είπε ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επεισοδίων με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου. Για τη Θεσσαλονίκη “Όλα πάνε όπως τα σχεδιάζαμε, τηρούμε τα χρονοδιαγράμματα σε όλα και στη Θεσσαλονίκη. Πήραμε την απόφαση για τα αρχαία για αυτό το λόγο”, είπε αναφερόμενος στα έργα του μετρό.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στον FOCUS FM 103,6, εδώ:

Shares